Ľubomíra Karmanová Správy

Problémové zóny v Lučenci riešili mladí architekti: Takto sa popasovali s náročnou úlohou, FOTO!

V rámci projektu Architekti v meste sa mladí študenti zhostili náročnej úlohy. Mali navrhnúť riešenia pre dve problémové zóny v meste. Projekty sú hotové, na rade je ich prezentácia.

Ilustračný obrázok k článku Problémové zóny v Lučenci riešili mladí architekti: Takto sa popasovali s náročnou úlohou, FOTO!
Zdroj: Dnes24.sk

Architekti v meste je názov projektu, o ktorom sme písali už dávnejšie. Článok si môžete prečítať TU. Jeho prvá etapa práve končí. S výsledkami študentských prác, ktoré priniesli návrh dvoch problematických zón – Rozvojovej zóny Husova a Centrálnej zóny Opatová v Lučenci, sa môžete oboznámiť už od 30. júna 2015 v priestoroch Foyer MsÚ Lučenec.

„Máme za sebou 3 mesiace práce, ktoré boli skutočne náročné, no o to krajšie v samotných výsledkoch študentských prác. Máme možnosti, máme varianty a je len na ďalších krokoch nás a samosprávy, ako zúročíme všetky poznatky, ktoré sme vďaka tejto prvej fáze projektu nazbierali.“ hovorí o projekte koordinátor Ivan Siláči.

Na výstave budú mať občania možnosť oboznámiť sa s prácou každého študenta. „Nebudú vystavené len ocenené práce, nakoľko chceme zachovať čo možno najširšiu možnú diskusiu o návrhoch,“ vysvetľuje koordinátor. Študenti sa snažili do návrhov zakomponovať podnety občanov. Na výstave predstavia dvanásť projektov 24 študentov a troch pedagógov. Z nich odborná porota vybrala 6 ocenených návrhov, pre každú zónu po tri. Tieto ceny si študenti preberú priamo na vernisáži výstavy, ktorá sa uskutoční 30. júna o 11:00 vo Foyer MsÚ Lučenec.

Tí, ktorí sa nebudú môcť zúčastniť dopoludňajšej vernisáže, sa môžu s projektami zoznámiť na komentovanej prehliadke tiež 30. júna o 17:00. „Pôjde o krátky výklad o celom projekte a spoločne s návštevníkmi si prejdeme jednotlivé projekty a budeme o nich diskutovať. Nezabúdame ale na samotných obyvateľov dotknutých zón, verejné diskusie prebehnú na rovnakých miestach ako úvodné diskusie,“ upresnil Siláči.

  • 6.7.2015 v Reš­taurácií Prístavka o Centrálnej zóne Opatová
  • 7.7.2015 v pri­estoroch Pedagogickej a sociálnej akadémií o budúcnosti Rozvojovej zóny Husova
Architekti sa popasovali s problémovými zónami v Lučenci
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM