Rôzne

Prvý ples na lučeneckej strednej sa vydaril: Veď pozrite FOTO nádhernej kráľovnej a ctihodného kráľa!

Podľa riaditeľa jednej z lučeneckých škôl bola študentská rada správne podchytená a pobláznená. Takto zhodnotil ich prvý ples, ktorý mal veľký úspech.

Ilustračný obrázok k článku Prvý ples na lučeneckej strednej sa vydaril: Veď pozrite FOTO nádhernej kráľovnej a ctihodného kráľa!
Zdroj: Dnes24.sk

Plesová sezóna je v plnom prúde a pomaly sa schyľuje aj k jej koncu. Popri rôznych organizáciách, spolkoch či kluboch nie sú výnimkou ani plesy v podaní škôl. Jedným takým bol aj historicky 1. ročník plesu organizovaného Pedagogickou a sociálnou akadémiou (PaSA) v Lučenci. A veru, aj budúci učitelia, vychovávatelia či animátori potvrdili staré-známe, že aj za málo peňazí sa dá urobiť veľa muziky.

Kráľovná a kráľ plesu

Decentná fialová v kombinácii s bielou farbou, krásne dámy sprevádzané elegantnými partnermi, vynikajúca večera, zaujímavá tombola a tituly pre kráľovnú a kráľa plesu. To je len zlomok momentov, ktoré museli utkvieť v pamäti každému, kto sa v piatok 5. februára plesu PaSA zúčastnil. Jeho historicky prvý ročník si po usporiadateľskej stránke vzali pod palec študenti školy, ktorí sú v žiackej školskej rade, a ktorým výrazne pomohla aj ich koordinátorka p. prof. Kocúrová.

„Napriek tomu, že to bol 1. ročník, ples mal veľmi slušnú úroveň. Študentská rada bola správne podchytená a pobláznená kolegyňou Kocúrovou. Výzdoba v bielo-fialovej kombinácii bola jemná a nevtieravá, jedlo výborné, hudba tiež a zábava každou hodinou gradovala. A o to predsa išlo. Žiaci i kolegovia sa bavili a videl som aj to, čo im niekedy chýba v prostredí školy – väčšia uvoľnenosť. Myslím, že ples bude mať priaznivú odozvu a o rok bude asi dosť ťažké získať naň lístky,“ zhodnotil riaditeľ školy Ondrej Nociar.

Polnočná kapustnica

Okrem skvelej večere nechýbala ani tradičná polnočná kapustnica, až päťdesiatka hodnotných cien v tombole či titul pre kráľa a kráľovnú plesu. Najviac hlasov spomedzi takmer stovky účastníkov získali Viktor Szalai (1.D trieda) a Erika Fehérváriová z 2.C triedy. Počas celej akcie sa skvele bavili nielen žiaci, ale aj ich pedagógovia či bývalí absolventi školy. Najvytrvalejší z nich odchádzali domov v sobotu o štvrtej nadránom. Verme preto, že začatá plesová tradícia na tejto prestížnej strednej škole bude pokračovať aj v budúcnosti.

Text a foto: Róbert Rácz

Ples na Pedagogickej a sociálnej akadémii v Lučenci: Toto je kráľovná!
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM