Ľubomíra Karmanová Samospráva

Radnica chystá nový rozpočet: Na čo pôjdu peniaze z mestskej kasy môžu takto určiť aj Lučenčania

Mesto Lučenec začína s prípravami rozpočtu na nasledujúce roky. O tom, kde sa investujú peniaze z mestskej kasy môžu rozhodnúť aj samotní obyvatelia.

Ilustračný obrázok k článku Radnica chystá nový rozpočet: Na čo pôjdu peniaze z mestskej kasy môžu takto určiť aj Lučenčania
Zdroj: Dnes24.sk

V týchto dňoch sa už mesto Lučenec pripravuje na nasledujúce roky. Dôležité rozhodnutia ohľadom programového rozpočtu môžu ovplyvniť aj samotní obyvatelia. Mesto preto prostredníctvom svojej internetovej stránky vyzýva obyvateľov k aktívnemu prístupu.

„Obyvatelia majú možnosť podieľať sa na príprave rozpočtu predložením návrhov a požiadaviek prostredníctvom poslancov, prípadne písomne do schránky pre návrhy a podnety občanov, umiestnenej na prízemí budovy Mestského úradu v Lučenci alebo na oddelení ekonomiky a majetku mesta,“ uvádza sa na stránke mesta.

Niektorí poslanci už aktívne oslovili svojich voličov a vyzývajú na spoluprácu. „Chcem Vás, susedia, priatelia a známi požiadať o vaše podnety, nápady a požiadavky, čo je potrebné v prospech zlepšenia života na Rúbanisku II. urobiť,“ oslovil prostredníctvom stránky Rúbanisko II, obyvateľov poslanec Jozef Oravec.

Obyvatelia, ktorí majú záujem vyjadriť svoje podnety a návrhy na rozpočet mesta, môžu tak urobiť do 30. septembra 2015.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM