Rôzne

Radnica po niekoľkomesačnej rekonštrukcii neslúži len na reprezentačné ú

Ilustračný obrázok k článku Radnica po niekoľkomesačnej rekonštrukcii
neslúži len na reprezentačné ú
Zdroj: Dnes24.sk

Radnica po niekoľkomesačnej rekonštrukcii neslúži len na reprezentačné účely mesta, ale je tu aj malé múzeum, ktoré sa už môže pochváliť prvými exponátmi. No niekoľko dní bol menší chaos v tom, odkedy dokedy sú otváracie hodiny.

„Pôvodne bola na dverách vyvesená tabuľa so základnými informáciami a otváracími hodinami, no niekto ju strhol. Niekoľko dní tam chýbala, no už sme nainštalovali novú,“ vysvetlil riaditeľ mestskej organizácie LUKUS, ktorá má na starosti radnicu, Tomáš Belko.

V pondelok je zatvorené, otváracie hodiny sú v utorok až piatok od 10:00 do 16:00. V sobotu je radnica vyhradená pre svadby a iné príležitosti a v nedeľu je otvorená od 14:00 do 17:00. Vstup je každú hodinu.

V múzeu je zatiaľ stála expozícia bývania. Počet exponátov má postupne pribúdať. Rovnako aj v expozícii, ktorá predstavuje výrobu dvoch významných tovární spred vyše 100 rokov – Sterlichtovej smaltovne a Rakkotyayovej továrne. Zatiaľ najchudobnejšia na exponáty je kampanologická expozícia, ktorá predstavuje históriu výroby zvonov v Lučenci. Ide o informačné panely s predstavením jednotlivcov a dielní, ktoré kedysi v našom meste odlievali zvony. „Pracujeme na tom, aby pribudlo to najpodstatnejšie – zvony. Malo by sa tak stať v priebehu budúceho roka,“ upresnil Belko.

Pozrite si expozície a zrekonštruovanú radnicu v našej fotogalérii!

Historická radnica konečne otvorila brány
20
Galéria
Foto: Boris Macko
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM