Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Aurora "odstrelila" VOSR, Alžbeta II. začala používať Facebook

Dnes začala Veľká októbrová socialistická revolúcia, Slovensko prišlo o politika Alexandra Dubčeka, panovníčka Alžbeta II. si založila konto na sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Aurora "odstrelila" VOSR, Alžbeta II. začala používať Facebook
Zdroj: Facebook

Počasie

Aj dnes bude daždivo, teploty sa vyšplhajú sotva na 8 stupňov. Platí to pre celé Slovensko. Od výšky 1000 m sa očakáva aj sneženie.

Oslavuje René

Meno má latinský pôvod a v preklade znamená „znovuzrodený“. Často sa ich osobnosť rozvinie do takej miery, že ich pôvodný skepticizmus sa zmení na vášnivé presvedčenie. Aj ich vôľa sa najskôr prejavuje obdivuhodnou silou, potom prechodne ustane.

Muži s menom René majú pomalšie reakcie. Ich profesionálne zameranie je široké. Môžu byť napríklad poľnohospodármi alebo bádateľmi. Potrebujú mať najmä viditeľné výsledky, potrebujú „žať“.

Stalo sa na Slovensku

1849 – Vyšlo v bernolákovčine prvé číslo novín pre katolíckych Slovákov Katolické Novini (katolícke noviny) pre obecní ľud. Šéfredaktorom bol farár Šimon Klempa.

1992 – Zomrel v Prahe na následky autohavárie (1.9.) jeden z vedúcich predstaviteľov Pražskej jari 1968 a protagonista reformného hnutia v ČSSR Alexander Dubček. Narodil sa 27.11.1921.

Stalo sa vo svete

1917 – Výstrelom z krížnika Aurora a útokom revolučných síl na Zimný palác v Petrohrade sa začala (podľa juliánskeho kalendára 25.10.) Veľká októbrová socialistická revolúcia (VOSR) v Rusku. Vďaka nej sa Rusko stalo štátom spravovaným komunistickou stranou.

2010 – Buckinghamský palác oznámil, že britská kráľovná Alžbeta II. sa rozhodla vstúpiť na populárnu sociálnu sieť Facebook. Na sérii oficiálnych stránok začala každodenne zverejňovať informácie o svojich aktivitách.

Skladba dňa

V roku 1980 sa narodila Helena Zeťová, členka formácie Black Milk. Medzi ich najhranejšie patrí skladba Sedmkrát.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM