Prokop Slováček Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Babie leto je fuč, prejdite sa so Stingom po meste New York

Už len jeden deň, a niekde len doobeda, si môžeme užiť príjemné, skoro letné počasie. Oslavuje Levoslav, dnes je i Medzinárodný deň nenásilia.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Babie leto je fuč, prejdite sa so Stingom po meste New York
Zdroj: internet

Počasie

Na západnom Slovensku prevažne oblačno, prehánky, najnižšie ranné teploty 12 až 9 a najvyššie denné teploty 20 až 23 stupňov Celzia.

Na strednom i východnom Slovensku bude polooblačno, ranné teploty v rozmedzí od 11 do 6 stupňov, najvyššie denné teploty nevystúpia nad 22 stupňov.

Oslavuje Levoslav

Význam mena je „leva oslavuj“, „silný ako lev“. Jeho nositelia sú zvyčajne dosť materialistickí muži. Vedia šťastne miešať city, sexualitu a labužníctvo. Úspešne študujú klasické aj technické predmety.

Stávajú sa úradníkmi, učiteľmi, spisovateľmi alebo obchodníkmi. Levoslavovia sú väčšinou „machri“ vo svojom odbore. Radi sa držia hesla: „Každý sám pre seba, iba Slnko pre všetkých.“

Prečítajte si aj: TOP 3 – SVET O SLOVENSKU: Fico vraj patrí do basy, Sklenaříková túži byť matkou

Stalo sa doma

1867 – Narodila sa v Polichne spisovateľka a dramatička BOŽENA SLANČÍKOVÁ-TIMRAVA. Svoj kritický opis slovenskej reality predstavila vo svojich najznámejších dielach: Ťapákovci, Skon Paľa Ročku či Hrdinovia. Zomrela 27.11.1951.

1909 – Narodila sa vo Vyšnom Kubíne spisovateľka MARGITA FIGULI. Jej prvou čitateľsky veľmi úspešnou knihou bola novela Tri gaštanové kone. Zomrela 27.3.1995.

Stalo sa vo svete

1608 – Holandský optik a vynálezca Johannes Lippershey prihlásil patent prototypu moderného ďalekohľadu so šošovkami.

1869 – Narodil sa indický politik MÓHANDÁS KARAMČAND (Mahátma) GÁNDHÍ, propagátor nenásilných metód politického boja. Zavraždil ho hinduistický fanatik 30.1.1948. Na jeho počesť vyhlásila OSN Medzinárodný deň nenásilia.

Skladba dňa

V roku 1951 sa narodil Sting, ktorý po pôsobení v úspešnej kapele Police presedlal na sólovú dráhu.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM