Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Nad „dušičkami“ dnes zaplače aj obloha

Pranostika na dnešný den hovorí: Na Dušičky duše zosnulých oplakávajú svoje hriechy, preto pršieva alebo padá hmla. Dážď nám to potvrdí.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Nad „dušičkami“ dnes zaplače aj obloha
Zdroj: TASR

Západ: Veľká oblačnosť a miestami prehánky, spočiatku aj slabý dážď. Postupne ubúdanie zrážok a prechod k premenlivej oblačnosti. Najvyššia denná teplota 11 až 13 st. Západný až severozápadný vietor 15 až 25 km/h, v nárazoch okolo 45 km/h.

Stred: Veľká oblačnosť a miestami prehánky, spočiatku aj slabý dážď. Postupne ubúdanie zrážok a prechod k premenlivej oblačnosti. Spočiatku na hrebeni Nízkych Tatier, neskôr už od približne 1200 m sneženie. Najvyššia denná teplota 8 až 13 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 2 st., postupne ochladzovanie.

Východ: Veľká oblačnosť a na viacerých miestach prehánky alebo slabý dážď. Postupne ubúdanie zrážok a prechod k premenlivej oblačnosti. Postupne od približne 1200 m sneženie. Najvyššia denná teplota 7 až 12 st. Prevažne slabý vietor.

Stalo sa doma

2012 – Pri obci Kurimany, okr. Levoča, sa zrútil betónový diaľničný most vo výstavbe. K zrúteniu došlo počas betonáže mosta. Na mieste zahynuli dvaja robotníci, jeden ďalší zomrel pri prevoze do nemocnici a štvrtá obeť tragédie podľahla zraneniam v košickej nemocnici.

1905 – Vznikol podnik Grafobal Skalica, keď viedenská firma Hammer a Voršak postavila v Skalici továreň na lekárske a laboratórne potreby a začala výrobu v oddelení ručne poťahovanej kartonáže a v tlačiarni.

Stalo sa vo svete

1755 – Narodila sa francúzska kráľovná MÁRIA ANTOINETTA. Zomrela pod gilotínou počas Veľkej francúzskej revolúcie 16.10.1793.

1966 – Narodil sa americký herec DAVID SCHWIMMER, ktorý sa preslávil postavou Rossa v celosvetovo úspešnom sitcome Priatelia.

Skladba dňa

V hudobnom kalendári spomíname na speváčku Evu Kostolányiovú. Narodila (1942) sa v Trnave, svoju krátku, ale úspešnú kariéru začala ako sólistka v Tatra revue v Bratislave. Od roku 1968 bola speváčkou v slobodnom povolaní a naspievala množstvo hitov ako napríklad Bábika – La Bambola, Poď so mnou, Až bude pokosená tráva, Keď si sám či Dobré ráno želám, s ktorým vyhrala Zlatú lýru. Zomrela 3.10.1975.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM