Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Ona je madona, spieva v nedeľu Robo Grigorov

September je krásny ako kvet a ovocie v ňom sladké ako med, hovorí pranostika na nedeľu 25. septembra – deň, kedy oslavujú Vladislavovia a Vladislavy.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Ona je madona, spieva v nedeľu Robo Grigorov
Zdroj: TASR

Jeseň je tu

Víkendové teploty sa výraznejšie nemenia ani v nedeľu. Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav, pri zasahovaní tlakovej výše do strednej Európy bude prevažne malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť s dennými teplotnými maximami 18 až 22 stupňov, na severe bude 16.

Zafúka slabý premenlivý, na východe prevažne severný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h).

Meniny má Vladislav i Vladislava

Meno Vladislav má slovanský pôvod a znamená „sláviaci vládu.“ Ide o nezávislých ľudí, ktorí si vedia postaviť hlavu, charakteristická pre nich je aj vytrvalosť, vedia zaujať rozprávaním, majú dobre vyvinutú fantáziu. Majú však zavše problém s rozoznávaním skutočného sveta a sveta fantázie.

PREČÍTAJTE SI: Leto bolo teplé, ale daždivé. Dočkáme sa ešte babieho leta?

Pohľad do histórie

V 1906 sa narodil sa ruský hudobný skladateľ a klavirista DMITRIJ DMITRIJEVIČ ŠOSTAKOVIČ. O dva roky neskôr prišiel na svet hudobný skladateľ EUGEN SUCHOŇ, autor prvej slovenskej národnej opery Krútňava.

V 1970 zomrel nemecký spisovateľ ERICH MARIA REMARQUE, predstaviteľ stratenej generácie, ktorú výrazne ovplyvnila prvá svetová vojna. Bol autorom známych románov ako Na západe nič nového, Čas žitia, čas umierania, Traja kamaráti, atď.

V roku 1997 rozhodol Medzinárodný súdny dvor v Haagu v súdnom spore medzi Maďarskom a Slovenskom o Sústave vodných diel Gabčíkovo-Nagymaros v prospech našej krajiny.

Robo Grigorov – Ona je madona

V tento deň v roku 1964 sa narodil aj slovenský spevák a gitarista Robo Grigorov. Bratislavčan známy aj z pôsobenia v kapelách Ventil RG, Mona Lisa a najmä Midi vyprodukoval hneď niekoľko hitov. Medzi najznámejšie patria Žuvačka za uchom, Edo, Láska, viera, nádej, Kým ťa mám, Láska, pivo, anjel a smútok, Modlitba lásky, Monika, Pocta Majakovskému, Ona je madona.

My si hráme poslednú menovanú.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM