Rôzne Správy

RANNÁ ŠTVORKA: Sychravá a pochmúrna jeseň sa nám ukáže aj dnes

Vo štvrtok sa pripravte na zamračený deň, na väčšine územia dážď a na horách sneženie. Teploty 5 až 10 stupňov C. Meninovými oslávencami sú Vendelínovia.

Ilustračný obrázok k článku RANNÁ ŠTVORKA: Sychravá a pochmúrna jeseň sa nám ukáže aj dnes
Zdroj: TASR

Západ: Zamračené a dážď, miestami aj hmlisto. K večeru ustávanie dažďa. Najvyššia denná teplota 7 až 9 st. Východný až juhovýchodný vietor do 20 km/h, k večeru zoslabne.

Stred: Zamračené a dážď, miestami aj hmlisto. Od cca 1300 m, popoludní až od 1600 m sneženie. Miestami aj výdatné zrážky. Najvyššia denná teplota 6 až 10 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 1 st. Bezvetrie alebo len slabý vietor.

Východ: Prevažne zamračené, miestami hmlisto. Na viacerých miestach dážď alebo mrholenie. Na západe kraja ojedinele aj výdatné zrážky. Najvyššia denná teplota 8 až 13 st. Juhovýchodný až južný vietor do 20 km/h.

Meniny má Vendelín

Mužské meno Vendelín je odvodené z nemeckého mena Wendelmar a znamená „polabský Slovan“. Vendelínovia sú obdarení veľkou emotívnosťou, aktivitou a rýchlymi reakciami. Musia sa neustále zúčastňovať na živote spoločnosti. Ak nemajú možnosť činiť sa, zaoberať sa množstvom vecí, radiť, vyberať, či meniť, cítia sa nešťastní.

Ich priateľstvo nie je trvalé, pretože sa neradi stretávajú pridlho s tými istými ľuďmi. Ich snom je venovať sa umeniu. Nemajú pevné zdravie, ale sú životaschopní. Do jedálneho lístka by si mali zaradiť dostatok zeleniny, ryby a výrobky zo sóje.

Stalo sa doma

1672 – Oravský hrad obsadili povstalci pod vedením Gašpara Piku.

1734 – Panovník Karol III. povolil uhorským evanjelikom a kalvínom vytvorenie štyroch superintendencií.

Stalo sa vo svete

1740 – Na Rakúsko-Uhorský trón nastúpila po svojom otcovi Karolovi III. Mária Terézia.

2011 – Zomrel (zabili ho povstalci v meste Syrta) bývalý líbyjský vodca MUAMMAR KADDÁFÍ. Narodil 7.6.1942.

Skladba dňa

Hudobným oslávencom je Calvin Cordozar Broadus (1971), viac známy pod svojimi umeleckými menami Snoop Doggy Dogg, Snoop Dogg, Snoop Lion – americký rapper, spevák-skladateľ a herec.

Celosvetovo predal viac ako 30 miliónov albumov. Jeho hudobná kariéra začala v roku 1992, kedy ho objavil Dr. Dre. Najprv spolupracoval na albume Dr. Dreho, The Chronic (1992) a na piesni pre film Deep Cover.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM