Rôzne

Redakcia radí: Dusené hovädzie stehno ako stvorené na nedeľný obed

Ak ešte neviete, čo zajtra na obed, máme pre vás chutný tip. Hoci to nie je jedlo, ktoré máme hotové raz-dva, príprava a čakanie rozhodne stoja za to.

Ilustračný obrázok k článku Redakcia radí: Dusené hovädzie stehno ako stvorené na nedeľný obed
4
Galéria
Zdroj: Nin.sk

INGREDIENCIE

800 g hovädzieho stehna

trochu hladkej múky

soľ, korenie

7 menších cibúľ

olivový olej

2 lyžičky červenej mletej papriky

1 lyžička mletej rasce

1 lyžička sušeného mletého rozmarínu

150 g čerstvých šampiňónov

200 ml červeného suchého vína

1 konzerva lúpaných paradajok s pretlakom

čerstvý tymián

Zdroj: Nin.sk

POSTUP

Hovädzie stehno očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Tie osolíme, okoreníme a poprášime múkou tak, aby bol každý kúsok zľahka obalený. Na panvici si rozpálime olej a opražíme na ňom mäso. Netreba celkom, stačí ho z každej strany jemne opiecť.

Zatiaľ si očistíme cibuľu a nakrájame ju na štvrťky. V hlbokom hrnci rozpálime olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Chvíľku ju opekáme a následne pridáme mäso z panvice spolu aj s výpekom. Poprášime mletou paprikou, rozmarínom, rascou, ešte trochu osolíme a okoreníme, poriadne premiešame a zalejeme vývarom. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme približne 80 minút. Sem-tam premiešame, prípadne dolejeme vývarom, aby mäso nebolo suché.

Keď je mäso takmer udusené, pridáme očistené a nakrájané šampiňóny a víno a chvíľu uvaríme. Keď sa víno odparí pridáme na záver paradajky (keďže paradajky s pretlakom sú kyslé, mäso sa v nich už neuvarí) a necháme ich takmer rozvariť. Odstavíme zo sporáka a podávame s ryžou prípadne knedľou a čerstvým tymiánom.

Viac tipov na chutné recepty nájdete na www.nin.sk.

Recept - dusené hovädzie stehno na červenom víne
4
Galéria
Zdroj: Nin.sk
Zdroj: Nin.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM