Tlačové správy

RegioJet prekročil na trati Bratislava – Komárno hranicu 1 milióna cestujúcich už za prvých sedem mesiacov

O cestovanie vlakmi súkromného železničného prepravcu RegioJet je stále rastúci záujem. Kým štátna Železničná spoločnosť Slovensko prepravila za celý rok 2011 na trati Bratislava – Komárno približne 760 000 cestujúcich, RegioJet ich prepravil len za prvých sedem mesiacov 2014 už viac ako 1 milión.

Ilustračný obrázok k článku RegioJet prekročil na trati Bratislava – Komárno hranicu 1 milióna cestujúcich už za prvých sedem mesiacov
Zdroj: Dnes24.sk

Súkromná spoločnosť RegioJet zaznamenala za sedem mesiacov tohto roka na Slovensku nárast počtu cestujúcich osôb o 31,74 % na regionálnej trati. Spolu tak prepravila na železničnej trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno za prvých 7 mesiacov 1,021 milióna osôb, kým za rovnaké obdobie roku 2013 to bolo viac ako 775 000 cestujúcich a za celý vlaňajší rok 1,5 milióna osôb.

,,Výsledky prvého polroka ukazujú, že sa nám naše zámery darí napĺňať. Prekročenie hranice jedného milióna prepravených osôb za pol roka svedčí o tom, že o dobre zorganizovanú a kvalitne prevádzkovanú dopravu má cestujúca verejnosť záujem aj na zdanlivo neatraktívnych tratiach. Potvrdzuje sa tým správnosť nášho podnikateľského zámeru o reálnosti prepravovať na trati Bratislava – Komárno ročne 2 milióny cestujúcich,“ hovorí Radim Jančura, majiteľ holdingu STUDENT AGENCY, ktorého súčasťou je aj RegioJet. ,,Toto číslo pravdepodobne dosiahneme už v tomto roku. Rast je výsledkom nielen našej kvalitnej prepravy, ale vplývajú naň aj doplnkové služby a motivačné ponuky voľnočasových aktivít. Cestujúci si veľmi pochvaľujú parkoviská zadarmo pri staniciach v Dunajskej Strede a Kvetoslavove, či moderné prístrešky, ktoré sme zabezpečili na 5 zastávkach. Škoda, že rozvoj prepravy na trati z Bratislavy do Komárna obmedzuje jej jednokoľajnosť,“ konštatoval R. Jančura. RegioJet má záujem ponúkať služby i na ďalších trasách a je pripravený zúčastniť sa v prípadných súťažiach na výber prevádzkovateľov osobnej vlakovej dopravy na regionálnych i diaľkových tratiach. Pri objednávaní výkonov v osobnej vlakovej doprave s podporou štátu má kľúčovú úlohu Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Kým v posledných dvoch rokoch RegioJet poskytoval služby osobnej dopravy vo verejnom záujme na regionálnej trati Bratislava – Komárno, onedlho začne prevádzkovať aj komerčnú diaľkovú dopravu bez dotácií. Od 14. decembra 2014 začne zabezpečovať komerčnú prevádzku na trati Bratislava – Košice, kde budú denne premávať tri páry žltých IC vlakov RegioJet. Navyše spoločnosť predĺži doterajšiu trasu Praha – Žilina až do Košíc a pribudne aj spojenie Praha – Martin. Firma už dostala súhlas na ich prevádzku od Železníc SR (ŽSR) a vyhlásila výberové konania na personál.

Firma RegioJet SR, a.s. bola na Slovensku založená v roku 2010 a je 100 % vlastnená STUDENT AGENCY holding, a.s. V roku 2010 uspela vo výberovom konaní na zabezpečenie dopravnej obslužnosti na trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno a od marca 2012 začala prevádzkovať osobnú železničnú dopravu na tejto trati. Jej služby na uvedenej trati využilo od začatia prevádzky doteraz viac ako 3 milióny cestujúcich.

Viac informácií je na www.regiojet.sk

HOLDING STUDENT AGENCY
Mgr. Petra A. Nováková
PR manažér
tel.: +420 730 817 158, e-mail: petra.novakova@studentagency.cz

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM