Michaela Mozolányová Správy

Rekonštrukcia pôvodného Domu smútku v Lučenci: Zo starej pamätihodnosti sa stane Sieň významných osobností

Na spolufinancovaní rekonštrukcie pamätihodnosti v mestskom cintoríne v Lučenci sa budú môcť zúčastniť aj obyvatelia mesta. Pôvodný Dom smútku by mal v budúcnosti slúžiť ako ,,Sieň významných osobností“.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia pôvodného Domu smútku v Lučenci: Zo starej pamätihodnosti sa stane Sieň významných osobností

Pôvodný Dom smútku ktorý je majetkom mesta Lučenec by mal po rekonštrukcii slúžiť ako ,,Sieň významných osobností“ – pochovaných na Lučenskom cintoríne a ako súčasť prechádzkového okruhu v rámci balíka služieb cestovného ruchu. V budúcnosti by sa tu mali konať malé bohoslužby, zádušné sväté omše, pietne akcie, pietne spomienky na zosnulých počas Sviatku všetkých svätých. Rekonštrukcia pôvodného Domu smútku by mala prispieť aj na aktívnu prezentáciu a rozvoj pamiatkového fondu a ďalšie kultúrno – spoločenské účely.

Obyvatelia mesta ktorí by sa chceli podieľať na spolufinancovaní tejto rekonštrukcie v mestskom cintoríne môžu zasielať finančné prostriedky na účet Mesta Lučenec a v poznámke alebo správe pre prijímateľa uviesť názov organizácie alebo meno prispievateľa. Taktiež majú možnosť prispieť do pokladničky umiestnenej v kancelárii prvého kontaktu na Mestskom úrade v Lučenci a do prenosnej pokladničky na podujatiach organizovaných Mestom Lučenec do 31. 12. 2013.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM