Ľubomíra Karmanová Krimi

Rozruch na ceste: Policajti naháňali vodiča (23) z Lučenca, došlo na streľbu!

Mladý vodič (23) z Lučenca na aute značky Hyundai podľa polície nereagoval na výzvy hliadky na zastavenie a rýchlou jazdou ohrozoval ostatných vodičov. Došlo na streľbu!

Ilustračný obrázok k článku Rozruch na ceste: Policajti naháňali vodiča (23) z Lučenca, došlo na streľbu!
Zdroj: TASR

Mladý vodič (23) z Lučenca na vozidle Hyundai v utorok večer okolo 18.48 hod. pri vychádzaní z benzínky na Vajanského ulicu, podľa polície nerešpektoval značku STOP a preto bol hliadkou svetelným znamením vyzvaný na zastavenie vozidla.

Na túto výzvu nereagoval, pokračoval v jazde, bezohľadnou a rýchlou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov v cestnej premávke v smere na obec Vidiná,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ako ďalej dodala hovorkyňa, kedže vzniklo podozrenie z páchania protiprávneho konania, polícia za pomoci zvukového a svetelného zariadenia vyzývala vodiča, aby upustil od protiprávneho konania s výstrahou, že bude použitá zbraň. „Keďže ani na tieto výzvy nereagoval policajti použili varovný výstrel do vzduchu. Následne z dôvodu nerešpektovania ani tejto hrozby, polícia použila zbraň za účelom zadržania vozidla,“ dodala.

Podľa Faltániovej, po tom ako vodič s vozidlom zastavil, ušiel z neho a na jeho zadržanie boli použité donucovacie prostriedky. Ich použitie bolo vyhodnotené ako oprávnené a opodstatnené.

„Osoba voči ktorej boli donucovacie prostriedky použité, neutrpela žiadne zranenia. U vodiča bolo nariadené toxikologické vyšetrenie moču a keďže výsledok bol pozitívny, bola mu odobratá krv, ktorá bola zaslaná na expertízne skúmanie,“ konštatovala na záver hovorkyňa. Na základe výsledkov expertízy dopravná polícia rozhodne ako bude vo veci ďalej postupovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM