Boris Macko Rôzne

Rýchly prehľad 5 tém posledného týždňa. Čo Lučenčanov zaujalo najviac?

Ani v uplynulých dňoch nebola núdza o zaujímavé témy. Ktoré zarezonovali u našich čitateľov a boli najklikanejšie? Vybrali sme pre vás TOP 5!

Ilustračný obrázok k článku Rýchly prehľad 5 tém posledného týždňa. Čo Lučenčanov zaujalo najviac?
Foto: Boris Macko

Problémy pred nemocnicou

Príjazd do nemocnice a otáčanie vodičov aj taxikárov, ktorí vyložia klientov a komplikujú tak situáciu, zaujal najviac ľudí. Svedčia o tom aj komentáre na sociálnej sieti. Ide o jeden z najväčších problémov v Lučenci. Mestská polícia o probléme síce nevie, no každé ráno tam pošle hliadky.

MHD zadarmo

Aj naše mesto sa pripojí k týždňu mobility. Okrem toho, že vo štvrtok 22.9. bude MHD zadarmo, Lučenčanov poteší aj pokus o rekord v tanci, či ďalšie akcie a program. Predstavia sa aj športovci a na niektorých linkách MHD aj Novohradská knižnica a v autobuse bude možné zacvičiť si a zregenerovať sa s cvičiteľkou.

Zadržaný muž

Pomyselné tretie miesto získal článok o tom, že ochrankyňa ľudských práv Jana Dubovcová sa zaoberá prípadom muža, ktorého policajti zadržiavali na obvodnom policajnom oddelení v Lučenci 3 dni. Policajti mu mali spôsobiť ťažké zranenia po tom, ako ho zadržali v súvislosti s útokom na ženu, ktorá má byť príbuznou jedného z mužov zákona.

Folkloristi v Petrohrade

U čitateľov zabodoval aj pobyt folklórneho súboru Ipeľ v Petrohrade, kde očarili nielen domácich, ale aj turistov. Rusov zaujala najmä fujara, pre ktorú vo svojom jazyku ani nemajú názov. Mladému páru, ktorý mal akurát svadbu v zrkadlovom sále zahrali svadobný pochod a oboch vyzvŕtali. To je len časť zážitkov folkloristov z Ruska.

Slávny básnik

V dome na Vajanského ulici 5 býval v roku 1845 slávny básnik Sándor Petőfi. Budova vtedy patrila advokátovi Stellerovi. Je dosť možné, že práve tu napísal básnik svoje najdlhšie dielo János Vitéz, no mal smutné a melancholické obdobie.

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM