Barbara Dallosová Rôzne

S hájovňou na rozprávkovom mieste má radnica plán: Obyvateľa domčeka presťahujú a pustia sa do práce

Hájovňu nad mestom chce radnica prenajať. Autentická budova si žiada rozsiahlu rekonštrukciu, po novom by mala poslúžiť rozvoju turizmu v našom regióne...

Ilustračný obrázok k článku S hájovňou na rozprávkovom mieste má radnica plán: Obyvateľa domčeka presťahujú a pustia sa do práce
Zdroj: TASR

Hájovňu na Červenej studni chce mesto Banská Štiavnica prenajať, objekt by mal slúžiť turistom a prispieť k podpore cestovného ruchu v tejto lokalite. Po predchádzajúcom súhlase mestských poslancov už mesto vyhlásilo obchodnú verejnú súťaž na dlhodobý prenájom objektu.

Podnájomníkovi poskytnú iné ubytovanie

,,Keďže Červená studňa sa stala turistami navštevovanou lokalitou, treba tam vytvoriť nejaké zázemie. Preto hľadáme nejakého investora, ktorý by takéto služby poskytoval," podotkla v tejto súvislosti primátorka Banskej Štiavnice Nadežda Babiaková.

Hájovňa je v súčasnosti využívaná na trvalé bývanie, mesto už má podľa Babiakovej pre podnájomníka pripravené náhradné ubytovanie. Stavba je v zlom stavebno-technickom stave a pre ďalšie užívanie si vyžaduje rekonštrukciu, priľahlý pozemok je pre mesto nepotrebný, preto sa samospráva rozhodla prenajať tento objekt na využitie pre cestovný ruch.

Infocentrum i občerstvenie

Kritériom pri výbere nebude podľa Babiakovej len cena, ale aj to, čo záujemca mestu navrhne v objekte realizovať. ,,Dôležité kritérium vidím v tom, aby to záujemca opravil a aby to slúžilo pre cestovný ruch," dodala Babiaková. Prenájom objektu totiž podmienili jeho ďalším využitím v rámci cestovného ruchu. Mesto chce, aby tu vniklo zariadenie pre turistov, kde by bola informačná služba, sociálne zariadenia, občerstvenie, úschovňa a podobne. Nájomca by mal priestory upraviť na vlastné náklady, tie budú potom kompenzované nájomným.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM