Simona Husaniková Rôzne

S horúčavami bojujeme aj zmrzlinou: V Lučenci najviac fičia čokoládová a citrónová!

Teplota sa v týchto dňoch pohybuje okolo tridsiatky, a preto je nutné osvieženie v podobe vychladeného nápoja či sladkej zmrzliny. Pýtali sme sa v uliciach mesta, čo vás dokáže osviežiť najviac a aká príchuť zmrzliny vám najviac chutí.

Ilustračný obrázok k článku S horúčavami bojujeme aj zmrzlinou: V Lučenci najviac fičia čokoládová a citrónová!
Foto: Simona Husaníková

Čokoládová a citrónová sú v našom meste TOP

V extrémnych horúčavách, ktoré zažívame v tieto dni siaha človek po všetkom, čo ho aspoň trochu ochladí. Svedčia o tom aj preplnené terasy zmrzlinárov. My sme pre vás zisťovali, aké príchute zmrzliny chutia ľuďom naviac. ,,Určite je to čokoládová a citrónová. Toto sú zmrzliny, ktoré vždy boli, sú aj budú u ľudí najobľúbenejšie", povedala predavačka zmrzliny, pre ktorú je táto práca letnou brigádou. ,,Veľmi obľúbené sú tiež také kyslejšie príchute, ako napríklad hrozno a jahoda,"dodala mladá zmrzlinárka.

Aj v ďalšej zmrzlinárni sme sa presvedčili o tom, že čokoládová a citrónová príchuť kraľujú medzi zmrzlinami. ,,Ľudia najviac kupujú čokoládovú zmrzlinu a potom citrónovú. Naopak najmenej idú veľmi sladké príchute, ako je karamelová zmrzlina či tiramisu," povedala nám ďalšia zmrzlinárka. Zaujímalo nás teda, či majú dosť kupujúcich a v akom čase je ich najviac. ,,Je to veľmi odlišné, podľa toho, či je pracovný týždeň alebo víkend. Cez týždeň je ich najviac medzi 12:00 a 17:30, cez víkend naopak večer," dodala predavačka zmrzliny. Zmrzlinárne sú s tržbami spokojné, tvrdia, že počas letných dní je stále záujem o zmrzlinu.

Boj proti horúčavám

A ako bojujú Lučenčania s horúčavami? Toto ich dokáže dokonale osviežiť.

Katarína (25) pije čistú vodu a snaží sa vyhýbať slnku aj nejakej nadmernej fyzickej aktivite. ,,Keď musím ísť vonku na slnko, tak sa natriem opaľovacím krémom a vždy mám zo sebou slnečné okuliare a fľašu s vodou," povedala Katka, ktorá je tiež veľkou fanúšičkou zmrzliny a v lete pre ňu nie je jeden deň kedy by sa ňou neosviežila.

Patrik (22) nedopustí na dobre vychladené pivo, ktoré mu chutí len počas letných dní. ,,Ja pivo cez rok vôbec nepijem. Dám si ho len vtedy, keď je vonku takto teplo. Vtedy vždy padne dobre jedno orosené. Zvlášť, keď si ho dám s partiou kamarátov,"dodal s úsmevom. Okrem toho nám Patrik ešte prezradil, že nedá dopustiť na poriadne studenú sprchu. A keďže je profesionálny futbalista, tých spŕch si dá aj niekoľko za deň.

Milan (38) si nevie predstaviť leto bez klimatizácie. ,,Ja prežívam tieto horúčavy vďaka klíme. Klíma v robote, klíma v aute, jedine doma ju nevyužívam, pretože máme dom zo starej tehly a teda je v ňom príjemne chladno."

Jarmila (22) bojuje s horúčavami po svojom a spája príjemné s užitočným. ,,Presne tento týždeň som bola s kamarátkami na chate, osláviť naše štátnice. Tak som sa chladila v potoku a samozrejme dnes je piatok večer, tak sa osviežim jedným pohárikom vodky s ľadom, ako sa po úspešných štátniciach patrí," dodala so smiechom. Okrem toho nám Jarmilka prezradila, že sa snaží denne vypiť aspoň 3 litre vody a vyhýba sa slnku kým je najostrejšie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM