Správy

Samospráva pozná budúcoročný rozpočet. Prioritou mesta stále ostáva krytá plaváreň

Mesto Lučenec bude v nasledujúcom roku hospodáriť s prebytkovým rozpočtom, ktorý schválili mestskí poslanci jednomyseľne na tohto týždňovom zasadnutí.

Ilustračný obrázok k článku Samospráva pozná budúcoročný rozpočet. Prioritou mesta stále ostáva krytá plaváreň
Zdroj: Boris Macko

Mesto Lučenec bude v nasledujúcom roku hospodáriť s prebytkovým rozpočtom, ktorý ráta s celkovými príjmami vo výške približne 26,698 milióna eur a výdavkami na úrovni zhruba 26,677 milióna e­ur.

Prebytok má dosiahnuť sumu 21 252 eur. Rozpočet schválili mestskí poslanci jednomyseľne na svojom utorkovom zasadnutí.

Chýbajúca plaváreň

„Vytvorili sme rozpočet naozaj veľmi zodpovedne. Vychádzali sme z návrhu štátneho rozpočtu, ktorý sa tiež práve schvaľuje, hlavne v oblasti očakávaných dotácií na výdavky na prenesené kompetencie,“ uviedla primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

V roku 2018 by podľa jej slov radi šli do väčších investícií, ktoré dlhujú občanom, napríklad krytej plavárne, ktorá v súčasnosti v meste chýba.

Krytá plaváreň v Lučenci je na predaj
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Cesty aj ihriská

„Prebrali sme ju v zlom stave a museli sme ju zatvoriť,“ vysvetlila Pivková s tým, že takúto veľkú investíciu nevedia zvládnuť z vlastného rozpočtu a budú si na ňu musieť vziať úver.

Rozpočet ráta s financiami v rezervnom fonde vo výške 600-tisíc eur. „Budeme ich používať na cesty a chodníky, znovu budeme budovať smetné kontajnerové stanovištia, budeme riešiť verejné priestranstvá i detské ihriská vo veľkolepejšom poňatí. Budeme vybavovať i školské zariadenia,“ dodala primátorka.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM