Jakub Forgács Kultúra

Satira života malomesta a jeho obyvateľov. Nevšedný literárny zážitok vo Fiľakove

Aj vy radi siahnete po dobrej knihe? Neďaleko Lučenca sa teraz dočkáme podujatia, ktoré jednu zaujímavú predstaví čitateľom!

Ilustračný obrázok k článku Satira života malomesta a jeho obyvateľov. Nevšedný literárny zážitok vo Fiľakove
Zdroj: TASR

Knihu rimavskosobotského spisovateľa Zoltána Szásziho Bábukák (Bábky) predstavia čitateľom vo štvrtok 3. novembra o 17:00 v priestoroch Mestskej knižnice vo Fiľakove v okrese Lučenec. O knihe a jej predstavení informovala Viktória Tittonová, riaditeľka Hradného múzea vo Fiľakove, pod ktoré knižnica organizačne patrí.

"Autor vo svojom románe satiricky opisuje život malomesta a jeho obyvateľov. Ponúka nám jeho zaujímavú prehliadku, plnú nezvyčajných zjavov a udalostí,“ uviedla na margo diela riaditeľka a dodala, že besedu, ktorá bude prebiehať v maďarskom jazyku, povedie Attila Mizser, ktorý je editorom uvedenej knihy.

Predstavenie románu Bábky sa koná v rámci série podujatí Od fantasy k toxikológii, počas ktorej si čitatelia môžu počas niekoľkých mesiacov vybrať zo širokej ponuky prednášok a besied rôznych žánrov.

Prvou akciou bola koncom septembra beseda s autorom fantasy a historických detektívok Jurajom Červenákom a na návštevníkov ešte čaká prednáška a premietanie o stratenom meste Inkov s cestovateľom Michalom Chmeliarom či besedy so spisovateľom Jozefom Banášom a autorkou ženských románov Petrou Nagyovou-Džerengovou.

Foto: ilustračné

FOTO: Jeseň v uliciach Lučenca
20
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM