Ľubomíra Karmanová Správy

Snehová nádielka na svahoch stále chýba, lyžovačka v našich končinách len na umelom: Ako sú na tom okolité strediská?

Aj keď v posledných dňoch už jemný poprašok zasypal ulice miest, aj zjazdovky, v našom regióne to na dobrú lyžovačku zatiaľ nestačí. V okolí fungujú len strediská, ktoré majú možnosť umelého zasnežovania. Kde najbližšie si môžete užiť radovánky na snehu?

Ilustračný obrázok k článku Snehová nádielka na svahoch stále chýba, lyžovačka v našich končinách len na umelom: Ako sú na tom okolité strediská?
Zdroj: Dnes24.sk

Nízke teploty konečne aj v našom regióne umožnili prevádzkovateľom lyžiarskych stredísk umelo zasnežovať svahy. Kým v iných regiónoch pribudol už aj prírodný sneh, v našich končinách musí lyžiarom stačiť zatiaľ len umelý.

V okrese Rimavská Sobota je v súčasnosti v prevádzke iba jedno lyžiarske stredisko, Zbojská, nachádzajúce sa v severnej časti regiónu, neďaleko národného parku Muránska planina. Ako informoval Miloš Alberty, konateľ spoločnosti ADA Zbojská, zasnežovať začali ihneď po poklese teplôt. „Aktuálne máme zasnežených zhruba 400 metrov zjazdovky umelým snehom. Jeho výška je 25 až 30 cm. V nasledujúcom období budeme v prevádzke každý deň od 10.00 do 16.00 hod.,“ uviedol Alberty.

Pri Tisovci sa nachádzajú ďalšie dve strediská, Bánovo a Rejkovo. Tie však nemajú k dispozícii snežné delá, a preto v súčasnosti nie sú v prevádzke. Rovnako je na tom aj stredisko Skorušina neďaleko obce Klenovec. „Zatiaľ nám napadlo len málo snehu, ktorý na prevádzku vlekov nestačí,“ konštatoval Ján Sihelský, konateľ spoločnosti Ski Skorušina. Dodal však, že v prípade zlepšenia snehových podmienok sú pripravení vleky ihneď spustiť.

Užiť si dobrú lyžovačku môžete aj v Kokave. Veľmi dobré podmienky hlási Skicentrum Kokava – línia, kde majú až 35 cm snehu. Otvorené je aj Ski centrum Košútka – Hriňová, kde majú 15 cm snehovú pokrývku.

Zdroj: TASR/Dnes24 Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM