Ľubomíra Karmanová Správy

Špeciálny náhľad do kandidátok politických strán: Aj títo Lučenčania sa chcú dostať do parlamentu!

Cítiť to v rozhovoroch ľudí a cítiť to i na internete. Parlamentné voľby 2016 sa blížia. My sme špeciálne zaostrili na Lučenčanov, nachádzajúcich sa na kandidátkach strán, ktoré podľa najnovších prieskumov majú najväčšie šance dostať sa do parlamentu.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálny náhľad do kandidátok politických strán: Aj títo Lučenčania sa chcú dostať do parlamentu!
Zdroj: Dnes24.sk

Parlamentné voľby sa na Slovensku uskutočnia v sobotu 5. marca 2016. Voliť bude môcť viac ako 4,4 milióna občanov. Oficiálna volebná kampaň sa začala 12. novembra. Strany, hnutia a koalície mali na podanie kandidačných listín čas do polnoci 6. decembra. Štátna volebná komisia musí ešte všetky listiny preveriť a rozhodne o ich zaregistrovaní. Na registráciu má čas do 26. decembra.

Listinu podali a kauciu zaplatili: Slovenská národná strana (SNS), Sloboda a solidarita (SaS), Most-Híd, VZDOR-strana práce, Maďarská kresťanskodemo­kratická aliancia (MKDA), Šanca, KDH, Smer-SD, Sme Rodina, Ľudová strana – naše Slovensko, SDKÚ-DS, TIP, Sieť, Komunistická strana Slovenska (KSS), Strana moderného Slovenska (SMS), Strana maďarskej komunity (SMK), SKOK, Odvaha – veľká národná a proruská koalícia, Prosperita Slovenska (lídrom kandidátky by mal byť Ľudovít Kaník), OĽaNO-NOVA, Priama demokracia, Strana zelených Slovenska a koalícia Spoločne za Slovensko (Nový parlament, Právo a spravodlivosť a Slovenská ľudová strana).

My sme sa rozhodli zaostriť na kandidujúcich Lučenčanov. Ešte predtým sme sa pozreli na štyri rôzne prieskumy, ktoré boli vydané v poslednom období a na základe nich vybrali strany, ktoré v aspoň jednom z týchto prieskumov získali potrebný počet percent, aby sa dostali do parlamentu. Strany na vstup do parlamentu potrebujú minimálne 5% podporu, dvoj alebo trojkoalícia musí získať aspoň 7% voličských hlasov. Prelustrovali sme tak kandidátky strán Smer-SD, #Sieť, KDH, SNS, OĽaNO-NOVA, Most-Híd, SaS a SMK.

  • Most-Híd: 142. Tóth Tibor, 27 rokov, podnikateľ, Lučenec
  • SaS: 32. Mgr. Vladimír Halaj 55, konateľ, Lučenec
  • SaS: 57. MUDr. Zaher Mahmoud, lekár, Lučenec
  • SaS: 74. Mgr. Jozef Kramec 41, podnikateľ, Lučenec
  • SaS: 83. Ing. Michal Kováč 36, súkromný podnikateľ, Lučenec
  • SaS: 123. Emil Sútor, 30 rokov, špecialista produktov v poisťovníctve, Lučenec
  • #Sieť: 80. Karol Glezgo Bc. 29 rokov, zamestnanec samosprávy, Lučenec
  • #Sieť: 102. Peter Ilčík Mgr. 31 rokov, zamestnanec samosprávy, Lučenec
  • SMER – SD: 122. Branislav Hámorník, prednosta okresného úradu, Lučenec
  • SMK: 24. Péter Csúsz, Mgr. učiteľ, Lučenec

Dnes 24/tasr

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM