Jakub Forgács Kultúra

Spoznajte tvorbu lučeneckej rodáčky. Jej maľby vlastnia v Dánsku aj Singapure

Svoje diela tvorí hlavne akrylom na plátno a kartón. Novohradská maliarka očarila maľbami doma aj za hranicami.

Ilustračný obrázok k článku Spoznajte tvorbu lučeneckej rodáčky. Jej maľby vlastnia v Dánsku aj Singapure
9
Galéria
Zdroj: TASR

Tvorbu novohradskej maliarky Adely Lédy Vašovej priblíži výstava s názvom Kaiga, ktorú vo štvrtok 23. februára o 16:30 otvoria v priestoroch Mestského vlastivedného múzea vo Fiľakove v okrese Lučenec. Informovala o tom riaditeľka Hradného múzea Fiľakovo Viktória Tittonová.

„Autorka sa v rámci svojej tvorby venuje predovšetkým maľbe akrylom na plátno a kartón. V menšej miere olejomaľbe a kresbe. Tematika jej tvorby a štýl vyhotovenia sú rozmanité. Venuje sa abstraktom, portrétom, až po rôzne zobrazovanie prírody,“ konkretizovala Tittonová s tým, že Vašovej obrazy sa nachádzajú v súkromných zbierkach nielen na Slovensku, ale aj vo Veľkej Británii, Dánsku, Nemecku či Singapure.

Adela Léda Vašová sa narodila v roku 1979 v Lučenci. Študovala na Škole úžitkového výtvarníctva v Košiciach, následne ukončila Akadémiu umení v Banskej Bystrici. Za sebou má viacero výstav, na Slovensku boli jej diela prezentované vo Fiľakove, Lučenci, Žiline, Bratislave a Banskej Bystrici. Vystavovala však i v Prahe a vo Veľkej Británii.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj krásy Hradu Fiľakovo!

Foto: ilustračné

FOTO: Hrad Fiľakovo bol v minulosti sídlom tureckého "okresu"
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM