Boris Macko Rôzne

Starosta Mýtnej trvá na svojom: Ľudia by v prípade R2 nemali byť skeptickí!

Starosta obce v lučeneckom okrese Pavel Greksa stále upokojuje obyvateľov regiónu, že ho tentoraz rýchlostná cesta R2 neobíde.

Ilustračný obrázok k článku Starosta Mýtnej trvá na svojom: Ľudia by v prípade R2 nemali byť skeptickí!
7
Galéria
Zdroj: TASR

Starosta Mýtnej tvrdí, že obavy nie sú namieste a s rýchlostnou cestou R2 treba počítať v časovom horizonte niekoľkých rokov. Jednou zo záruk je aj to, že v každom regióne, ktorým R2 povedie vznikli pracovné skupiny zložené zo starostov a primátorov. Jednu z nich, ktorá má pod palcom úsek od Zvolena po Rožňavu, vedie práve on.

Ľudia by nemali byť skeptickí, proces je už naštartovaný. Svedčí o tom aj fakt, že 80 percent pozemkov na trase Kriváň – Tomášovce je už vykúpených,“ vysvetlil Greksa.

Dodal, že vo zvyšných prípadoch prichádza na rad vyvlastňovanie. „Na jar budúceho roka už má na spomínanom úseku začať výstavba R2. Práve v pondelok 13. marca idem na rokovania s Národnou diaľničnou spoločnosťou, takže budem mať ešte čerstvejšie informácie,“ dodal starosta Mýtnej.

Práve táto obec stále trpí vďaka hustej premávke, kvôli kamiónom praskajú aj steny domov. „Nehovoriac už o hluku a prašnosti. Obdobie výstavby cesty už nejako vydržíme,“ uzavrel starosta s tým, že obec má odbremeniť výstavba mimoúrovňovej križovatky. Úsek R2 Kriváň Tomášovce má predbežne stáť 460-miliónov eur.

foto: ilustračné

Autá
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM