Michaela Mozolányová Správy

Starosta vyprázdnil obecnú kasu:V tejto dedine budú mať nový rozhlas, dokonca bezdrôtový!

Vybudovanie nového bezdrôtového rozhlasu by malo byť poslednou väčšou investičnou akciou obce pod vedením súčasného starostu. Na vybraných miestach v centre dediny a ďalších šiestich osadách sa založí niekoľko stanovíšť s reproduktormi.

Ilustračný obrázok k článku Starosta vyprázdnil obecnú kasu:V tejto dedine budú mať nový rozhlas, dokonca bezdrôtový!
Zdroj: Webnoviny.sk

Vybudovanie nového bezdrôtového rozhlasu by malo byť poslednou väčšou investičnou akciou obce Pôtor v okrese Veľký Krtíš pod vedením súčasného starostu Branislava Laca. „Som už v dôchodkovom veku a ďalej sa už nemienim uchádzať o starostovskú stoličku. Chcem však ešte dotiahnuť do konca niektoré akcie, ktoré som začal a ktoré obec potrebuje," povedal starosta.

Najväčšou je práve budovanie obecného bezdrôtového rozhlasu za asi 21.000 eur. Podstatnú časť hradí obec z vlastného rozpočtu, 2200 eur pokrýva Ministerstvo financií SR.

Podľa starostu sa na vybraných miestach v centre obce a ďalších šiestich osadách založí niekoľko „hniezd“ s 54 reproduktormi. „V osade Vatovce budú dokonca obecný rozhlas počuť vôbec po prvý raz,„ podotkol. Keďže väčšinu peňazí za rozhlas platí obec z vlastného rozpočtu, s firmou, ktorá vyhrala súťaž na dodávku rozhlasových zariadení, sa dohodli na splátkovom kalendári. „V tomto boli k nám ústretoví a už dnes máme splatených asi 70 percent z celého nákladu,“ pripomenul Laco.

Reproduktory sú už nainštalované vo všetkých osadách, v najbližších dňoch sa dokončia aj v centre Pôtru tak, aby si občania mohli vypočuť najnovšie správy z diania v obci a regióne už v septembri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM