Katarína Oravská Krimi

Surové lúpežné prepadnutie: Dôchodkyňa (70) svoju kabelku úpenlivo bránila, násilník ju vláčil po zemi...

Lučeneckí policajti vyšetrujú lúpežné prepadnutia, pri ktorom na ulici páchateľ prepadol a okradol staršiu ženu (70). O kabelku s ním podľa polície zápasila, pričom spadla na chrbát. Lúpež sa nezaobišla bez zranení.

Ilustračný obrázok k článku Surové lúpežné prepadnutie: Dôchodkyňa (70) svoju kabelku úpenlivo bránila, násilník ju vláčil po zemi...
Zdroj: TASR

K lúpežnému prepadnutiu vo Fiľakove došlo vo štvrtok ráno okolo 6.15. „Nezistený páchateľ na Záhradníckej ulici pristavil 70-ročnú ženu z Fiľakova a kabelku, ktorú držala v ruke, sa jej pokúsil vytrhnúť, čo sa mu však nepodarilo hneď. O kabelku chvíľu zápasili, načo poškodená spadla na chrbát a takto ju ešte niekoľko metrov ťahal po zemi za kabelku, ktorá v tom povolila. Následne jej kabelku vytrhol a ušiel smerom k železničnej stanici,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podľa hovorkyne mala poškodená v kabelke peňaženku, osobné doklady, mobilný telefón, dáždnik a zväzok kľúčov. „Poškodenej vznikla krádežou kabelky škoda 130 eur a spôsobil jej aj zranenia s dobou liečenia 7 až 10 dní,“ povedala Faltániová.

V prípade vyšetrovatelia policajného zboru začali trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže, za ktorý hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM