Michaela Mozolányová Krimi

Surový útok na mláďa labute v mestskom parku: Vandali ho dokopali na smrť!

Krutosť a bezcitnosť ľudí nemá hraníc! Najnovšie to potvrdzuje aj správanie vandalov, ktorí sa nešítili kopnúť malé mláďa labute v lučeneckom mestskom parku do hlavy. Kopanec bol taký silný, že hneď uhynulo.

Ilustračný obrázok k článku Surový útok na mláďa labute v mestskom parku: Vandali ho dokopali na smrť!
Zdroj: Dnes24.sk

Radosť z roztomilých mláďat labutí v mestskom parku v Lučenci vystriedal smútok z krutosti ľudí. Ako dnes informuje portál čas.sk jedno zo štyroch mláďat labute kopli vandali do hlavy tak silno, že ihneď zahynulo. V minulosti sa pritom vzácne operence v mestskom parku stali už niekoľkokrát terčom útokov.

V našom parku sa labute voľne pohybujú už trinásť rokov. Pred tromi týždňami sa ich rodinka rozrástla o štyroch nových členov. Labute s menami Poli a Puli sa stali rodičmi. „Po rokoch naše labute zahniezdili a výsledkom boli štyri mláďatá. Žiaľ, jednu malú labuť sme našli mŕtvu. Niekto jej kopol do hlavy,“ povedal pre portál čas.sk Roland Vass z Mestského úradu v Lučenci.

Lučenčania ostali zo surového útoku vandalov, ktorí sa neštítili zabiť bezbranné mláďa, šokovaní. Iba pred tromi rokmi totiž labute z parku úplne zmizli práve kvôli bezcitným ľuďom. Tí do nich hádzali kamene, alebo púšťali na nich zúrivé psy. Labutia matka Poli a otec Puli si po útoku svoje zvyšné tri mláďatká chránia ako oko v hlave. Začnú útočiť, ak sa k nim ktokoľvek priblíži. „K labutiam už nemožno chodiť blízko, pretože sú agresívne. Dokonca vyháňajú z jazierka aj druhý pár operencov a divé kačky,“ozrejmil Vas­s.

Foto: Ján Šnúrik

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM