Ľubomíra Karmanová Iné športy

Svoje predsavzatie berie Dalibor Strmeň (12) vážne: V priebehu týždňa sa z Majstra kraja, stal Majster Slovenska

Len prednedávnom sa mladý judista Dalibor Strmeň tešil z titulu Majster Stredoslovenského kraja. Vtedy nám prezradil, že jeho najvyšším cieľom je olympiáda a už o týždeň dokázal, že svoj cieľ berie naozaj vážne. Z majstrovstiev Slovenska si priniesol najcennejší kov.

Ilustračný obrázok k článku Svoje predsavzatie berie Dalibor Strmeň (12) vážne: V priebehu týždňa sa z Majstra kraja, stal Majster Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľavedomý Dalibor Strmeň len prednedávnom uspel na Majstrovstvách Stredoslovenského kraja a prezradil, že má oveľa vyššie ambície. Čítajte TU. Už týždeň na to urobil ďalší krok k splneniu svojho sna. Svojim účinkovaním na Majstrovstvách Slovenska v jude potešil nielen seba, ale aj trénera a rodičov.

„Titul Majster Slovenska do 42 kg vybojoval Dalibor Strmeň zaslúžene peknou technikou ktorá skončila v boji na zemi páčením súpera a víťazstva na iponn opäť pred časovým limitom,“ prezradil tréner Robo Rác. „Veľmi sa teším. Aj slzy šťastia boli, ale Dalibor ma hneď uzemnil,“ teší sa zo svojho syna mama Henrieta.

Dalibor, však nebo jediný, kto robil Katsudo klubu na majstrovstvách dobré meno. Klub reprezentovalo osem chlapcov, ale aj jedna judistka. Po troch rokoch fungovania klubu sa dostavil prvý celoslovenský úspech. Radosť bola o to väčšia, že titul putujúci do klubu bol už istý pred samotným finále. O titul majstra totiž bojovali zverenci jedného trénera.

„Dalibor svoje duely vyhrával pred časovým limitom na iponn. V tejto kategórií sme mali teda Katsudácke finále o Majstra Slovenska. V takýchto zápasoch tréner sa zdržiava napomáhaniu a je to na nich,nech teda vyhrá lepší,“ pochválil sa úspechom svojich zverencov tréner Robo Rác.

Vicemajstrom sa teda stal Július Bihári. Na majstrovstvách zabojoval aj Bruno Leonard Majoroš a domou si odniesol broznovú medajlu. Miroslav Fekiač a Július Rendek obsadili pekné piate miesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM