Eliška Šándorová Kultúra Rôzne

Sympatické trio: Sestry Sihelské pokrstia svoju hudobnú novinku v Lučenci

Lenka, Danka a Patrícia úspešne reprezentujú najkrajšie piesne z Novohradu naprieč celým Slovenskom. Svojím umením očarili aj v známej televíznej šou.

Ilustračný obrázok k článku Sympatické trio: Sestry Sihelské pokrstia svoju hudobnú novinku v Lučenci
Zdroj: Facebook

Tri sestry Sihelské z Poltára spája okrem krásneho súrodeneckého puta aj láska k ľudovému umeniu. Dievčatá chodili na spev do umeleckej školy v Lučenci a aj do detského súboru Vrchárik v Hriňovej. Folklór, konkrétne ten „náš“ z regiónu, predviedli aj v televíznej šou Zem spieva.

Na krste nového CD „Piesne z Novohradu – Sestry Sihelské a ich hostia“ sa vám predstavia najlepší speváci Novohradu, ktorí spievajú aj na samotnom nosiči a to v zložení: Ivana Ecetová, Lenka Spodniaková, Mária Kadancová, Laura Rendeková, Adrián Rendek, Lenka Ivanová, Mike Hric a Lenka, Danka a Patrícia Sihelské. Doprevádzať ich bude ľudová hudba pod vedením Milana Verónyho a slovom bude sprevádzať Ľubomíra Karmanová.

„Týmto krstom chceme zviditeľniť, zachovať a šíriť Novohradské piesne, predstaviť spevácke talenty, ktoré odtiaľto pochádzajú a urobiť radosť všetkým milovníkom folklóru,“ odkazujú fanúšikom sestry.

Sestry Sihelské môžete stretnúť tento piatok 2. februára o 18:00 hod v Kine Apollo v Lučenci. Po krste bude pokračovať „Zábava sestier Sihelských“ na Základnej škole Slobody 2 v Poltári o 20:30 hod. Hrať bude Ľudová hudba z Novohradu a DJ. Cena vstupenky je desať eur, v cene je aj teplá večera, kapustnica.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM