Simona Husaniková Kultúra

Szabóov grafický Lučenec: XVI. ročník celoslovenskej a IX. ročník medzinárodnej výtvarnej súťaže

Radi sa kocháte krásnymi dielami? Navštívte teda Novohradské múzeum a galériu v dňoch 5. - 16. 6. 2013. Špeciálna vernisáž sa bude konať 5. 6. 2013 o 10,00 hod.

Ilustračný obrázok k článku Szabóov grafický Lučenec: XVI. ročník celoslovenskej a IX. ročník medzinárodnej výtvarnej súťaže
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk

Na počesť významnej osobnosti Novohradu, maliara a grafika Júliusa Szabóa, sa každý rok koná súťažná prehliadka detí, mládeže a dospelých v grafike. Realizuje sa v spolupráci s Mestom Lučenec. Súťaží sa v ôsmich vekových kategóriách zo základných, základných umeleckých, špeciálnych, stredných a vysokých škôl. Na tému „Živel IV. – Zem“ z 293 zaslaných grafických prác odborná porota na výstavu vybrala 239, z ktorých 34 ocenila. Slávnostné vyhodnotenie súťažnej prehliadky sa uskutoční v priestoroch Novohradského múzea a galérie v Lučenci v rámci vernisáže výstavy za prítomnosti členov poroty a autorov ocenených prác. Súčasťou vernisáže bude aj vyhlásenie témy na ďalší ročník Szabóovho grafického Lučenca v roku 2014.

Szabóov grafický Lučenec
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM