Jakub Forgács Kultúra

Tanec zachytený na obrazoch. Stovky diel mladých autorov uvidíme priamo v Lučenci

Desiatky škôl, vyše 40 ocenených a jedinečné výtvory. Ak máte radi umenie a tanec, v Lučenci teraz môžete zažiť oba v jednom. Pri akej príležitosti?

Ilustračný obrázok k článku Tanec zachytený na obrazoch. Stovky diel mladých autorov uvidíme priamo v Lučenci
Zdroj: TASR

Upriamiť pozornosť tvorcov na grafickú výtvarnú techniku je cieľom výtvarnej súťaže Szabóov grafický Lučenec, ktorej výstava sa začala vo štvrtok v Novohradskom múzeu a galérii (NMG) v Lučenci. Ako informovala Jana Bizeová z NMG, tohto roku sa konal už 19. celoslovenský a 12. medzinárodný ročník uvedeného podujatia a vystavené diela si návštevníci môžu prezrieť do 30. júna.

„Túto súťaž usporadúvame pravidelne každý rok a chceme ňou dostať do povedomia verejnosti, predovšetkým detí a mládeže, významnú osobnosť Novohradu – maliara a grafika Júliusa Szabóa,“ uviedla Bizeová s tým, že do tohtoročnej súťaže sa zapojilo 33 škôl zo Slovinska, Poľska a Slovenskej republiky. „Zo zaslaných grafických prác na tému Tanec vybrala odborná porota na výstavu 293, z ktorých 41 ocenila,“ dodala.

Súčasťou slávnostného vyhodnotenia súťažnej prehliadky a vernisáže výstavy bolo aj vyhlásenie novej témy súťaže pre rok 2017. Na základe rozhodnutia organizátorov ňou budú Hračky.

Čítajte tiež:

FOTO: Japonci už klenot regiónu našli. Šomošku objavujú aj Lučenčania

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM