Jakub Forgács Krimi

Telefonát o streľbe z brokovnice zmobilizoval policajtov. Vyrazili do lučeneckého baru!

Neskutočné, čoho sú ľudia schopní! Muž čelí obvineniu zo šírenia poplašnej správy. Podľa slov mužov zákona zavolal na políciu a oznámil streľbu z brokovnice v bare. A to nie je všetko!

Ilustračný obrázok k článku Telefonát o streľbe z brokovnice zmobilizoval policajtov. Vyrazili do lučeneckého baru!
Zdroj: Dnes24.sk

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy muža (44) z Políchna v okrese Lučenec. „V nedeľu (24.7.) krátko po polnoci,telefonicky oznámil zo svojho telefónneho čísla na linku tiesňového volania 158, „…prišiel jeden pán, je ozbrojený a strieľa nám tu všade…z brokovnici… v Art bare v Lučenci na Železničnej ulici … má aj granát pri sebe a také šikmé oči má..“, hoci vedel, že to nie je pravda, čím v dôsledku rozširovania tejto poplašnej správy bezprostredne hrozilo nebezpečenstvo vážneho znepokojenia časti obyvateľstva mesta Lučenec,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

„Zmobilizované policajné hliadky po príchode na miesto oznámeného činu zistili, že v Art bare sa nachádzajú viaceré osoby, ku žiadnej streľbe tam nedošlo, ani sa tam žiadna takto podozrivá osoba so zbraňou a granátom v ruke nenachádza, ani nenachádzala. Následným preverovaním zistili, že týmto oznamovateľom bol muž (44), ktorý mal svoj mobilný telefón, z ktorého telefonoval, pri sebe. Policajtom potvrdil, že telefonoval on, ale že si robil „srandu“,“ pokračovala.

Následne boli vykonané výsluchy svedkov, ktorí sa v čase oznámeného skutku a príchodu hliadok nachádzali v bare. „Po zabezpečení listinných materiálov a ich vyhodnotení, vyšetrovateľ po predchádzajúcom súhlase okresného prokurátora,zadržal podozrivú osobu. Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho väzobné stíhanie,“ povedala Faltánová so slovami, že sudca okresného súdu vzal obvineného do väzby. Za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

„Je potrebné zdôrazniť, že obvinený tento skutok spáchal v čase, kedy sa na územiach štátov Európskej únie stupňujú obdobne obvineným opísané útoky páchateľov na civilistov. Takto obvinený spôsobil, že polícia SR musela vykonať opatrenia smerujúce k zabezpečeniu oznámeného miesta a v neposlednom rade opísal strelca, že je „so šikmými“ očami, pričom mohlo dôjsť k omylu v prípade vyskytnutia sa podobnej osoby v bare a v blízkosti baru a tým mohlo dôjsť k ohrozeniu nič netušiacej podobnej osoby a takto ju vystavil nebezpečenstvu, ktoré by mohlo vyplynúť z vykonaného zásahu políciou,“ uviedla hovorkyňa.

„V súvislosti s týmto prípadom polícia vykonala domové prehliadky bytových priestorov u obvineného, pričom policajti našli rôzne veci s podozrením na extrémistický materiál, zelený rastlinný materiál, pričom nie je vylúčené, že ide o marihuanu a strelné zbrane a ich súčasti, ktoré držal aj napriek tomu, že nie je držiteľom zbrojného preukazu,“ povedala Faltánová a doplnila, že na základe toho vyšetrovateľ v Lučenci a v prípade podozrenia na extrémistický materiál vyšetrovateľ krajského riaditeľstva v Banskej Bystrici začali trestné stíhanie vo veci prečinu prechovávania extrémistických materiálov, vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi a vo veci prečinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Zaistené veci aj zbrane boli zaslané na expertízne skúmanie a v súčasnosti čakáme na výsledky expertízy.

Čítajte tiež:

Nová mapa kriminality na Slovensku: Je lučenecký okres bezpečný?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM