Ľubomíra Karmanová Správy

Telesné tresty, rock and roll, aj spartakiáda: To všetko dnes zažili na vlastnej koži študenti lučenského gymnázia, FOTO

Najstaršia škola v našom regióne si tento rok pripomína 425. výročie svojho založenia. Študenti Gymnázia B. S. Timravy dnes históriu svojej školy prežili na vlastnej koži.

Ilustračný obrázok k článku Telesné tresty, rock and roll, aj spartakiáda: To všetko dnes zažili na vlastnej koži študenti lučenského gymnázia, FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Gymnázium B. S. Timravy v Lučenci bolo založené pred 425 rokmi. Dnes si terajší, ale aj bývalí pedagógovia, študenti, rodičia, priatelia a všetci, ktorí sú s históriou najstaršej školy v regióne niečím spätí, pripomenuli toto významné jubileum slávnostnou akadémiou.

Históriu školy priblížili študenti hosťom v zaujímavých historických sekvenciách. Od trestania trstenicou za nesplnenie povinností a prvých študentiek, ktoré dovtedy študovať verejne nesmeli, cez rock and roll, či spartakiádu, až po súčasnosť. 425 rokov jednej školy zhrnutých do viac ako dvoj hodinového programu, plného spomienok, smiechu, tanca a zábavy.

„Pri programe som sa musela pár krát zhlboka nadýchnuť. Prebehlo mi mysľou mnoho dojímavých spomienok,“ povedala po programe profesorka Emília Blahútová. „Som veľmi pyšná, na našu školu, aj na našich úžasných študentov,“ netajila sa spokojnosťou riaditeľka školy Elena Melicherová.

Lučenecké gymnázium B. S. Timravy oslavuje 425. výročie založenia
34
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM