Ľubomíra Karmanová Samospráva

Teraz prehovorili obyvatelia Vajanského: Pozrite čo ich najviac hnevá, radnica reaguje!

Aj na Vajanského ulici v smere von z mesta majú obyvatelia svoje problémy. Niektorí sú s bývaním vo svojej štvrti spokojní, iní menej. Pozrite, ako na ich konkrétne pripomienky reaguje mesto.

Ilustračný obrázok k článku Teraz prehovorili obyvatelia Vajanského: Pozrite čo ich najviac hnevá, radnica reaguje!
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme písali o problémoch obyvateľov z mestskej časti Opatová. Aj vo volebnom obvode č. 1 majú Lučenčania svoje problémy. Asi najviac ich trápia zlé cesty, ale aj dostupnosť mestskej hromadnej dopravy. Mesto argumentuje tým, že aj o túto mestskú časť sa stará.

Špina a rozbité cesty

Rozbité cesty a neporiadok okolo smetných košov trápia aj dôchodcu Pavla (58): "Bývam tu už roky a vždy je to rovnaké. Rozbité cesty, bordel okolo smetných košov. Sme prvá zástavka od Rapovskej križovatky. Všetci z osady sú tu každé ráno, aj každé poobedie, keď sa vracajú z mesta. Viete ako to tu vyzerá?“

Situáciu by podľa neho mohli vyriešiť smetné stanovištia. Aj cesty sú podľa neho v dezolátnom stave. „Veď našu ulicu nedali do poriadku posledných 30 rokov, ak nie viac. Sme tu na opačnom konci mesta, kto by sa už o nás staral. Je to hanba,“ hovorí rozhorčený dôchodca. Mesto sa bráni, že aj v tejto lokalite sa pravidelne zabezpečuje oprava ciest.

„Aj v roku 2015 budú lokálne opravované komunikácie v predmetnej lokalite. Bola už prevedená orezávka vzrastlej zelene. Ohľadne čistoty bol v predchádzajúcom období koordinátorom posilnený úsek na zabezpečenie ručného čistenia, ktorý pravidelne za spolupráce aktivačných pracovníkov čistí predmetnú lokalitu,“ objasnila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Radnica tiež informovala, že na prekryté uzamykateľné kontajnerové stanovištia neobdržala podnet na riešenie.

Bez detských ihrísk a bez autobusov

V lokalite býva aj mnoho mladých rodín. Chýbajú im údajne detské ihriská. „Býva sa tu dobre,“ hovorí mamička Andrea na materskej dovolenke a dodáva: „ale nikde v okolí nemáme žiadne ihrisko pre deti.“ Podľa hovorkyne mestského úradu, detské ihriská sa v tejto štvrti nachádzajú vo vnútrobloku Ulice Adyho a Cintorínska. „Mesto Lučenec pripravuje projekt revitalizácie detských ihrísk v meste. Na základe uvedeného dokumentu sa nastavia rámce na ďalšie riešenie detských ihrísk v meste Lučenec,“ informovala Hrnčiarová.

Obyvateľov v tejto lokalite trápi aj doprava. „Chodím často k lekárovi ku stanici, ale od nás ide autobus len na Rúbanisko a už len cez mesto. Predtým chodil aj na stanicu, tak som mala blízko k lekárom, ale teraz, stále musím otravovať deti, aby ma odviezli, ale už bolo aj tak, že som nemala ako ísť. Na starých už na tom úrade nikto nemyslí,“ sťažuje si dôchodkyňa Marta.

"Pracujem v Detve, ráno chodím do práce autobusom, problém je v tom, že na stanicu chodia z našej zastávky len prímestské spoje a už sa mi stalo, že ma šofér nezobral, lebo bol plný,“ vyjadrila sa úradníčka Lívia.

Mesto sa bráni, že k takýmto problémom neeviduje podnety. Samostatný autobusový spoj, ktorý prechádza aj cez autobusovú stanicu bol podľa hovorkyne doplnený. „Zavedením nového taktového režimu sa využívanie autobusových spojov zefektívnilo. Dôchodcovia majú aj naďalej zabezpečené bezplatné cestovanie v autobusoch MHD,“ dodala na záver hovorkyňa.

Mohlo by vás zaujímať:

TIP od čitateľa: Takto žalostne vyzerá parčík na venčenie psov v Lučenci, mesto reaguje! FOTO

Teraz prehovorila ulica: Pozrite, čo najviac štve Lučenčanov v Opatovej!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM