Ľubomíra Karmanová Správy

Tínedžeri v Lučenci išli s farbou von: Päť miest, kam voláme dievčatá na prvé rande

Láska úraduje v každom veku. Svoje o tom vedia aj mladí Lučenčania, ktorí len práve začínajú randiť, alebo už majú prvé randenia či frajerky za sebou. Spýtali sme sa ich, aké miesta volia, alebo by zvolili na prvé stretnutia s dievčatami práve v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Tínedžeri v Lučenci išli s farbou von: Päť miest, kam voláme dievčatá na prvé rande
Zdroj: TASR

Zábava v klube na diskotéke či posedenie v podniku. Tak trávia spoločné chvíle aj mnohé mladé lučenské páriky. Romantické rande pod holým nebom je však u nich tiež stále v kurze. My sme sa preto spýtali, kam najradšej brávajú svoje polovičky na prvé rande. Týchto päť miest u nich zabodovalo najviac.

Park je číslo jeden

Mestský park pozná každý Lučenčan. Svoje čaro má v každom ročnom období. V srdci parku je pohyb návštevníkov väčší, no v časti lesoparku možno nájsť zákutia, ktoré sú na romantiku, či prvé nesmelé dotyky, podľa lučenských tínedžerov ako stvorené. „Randiť chodím najčastejšie do parku. Je tam mnoho miest, na ktorých sa dá ukryť pred zrakmi ľudí. Mám už svoje obľúbené miestečka, ktoré, to neprezradím, aby mi ich nevyfúkla konkurencia,“ smeje sa mladý Lučenčan Erik (16).

Pre nesmelých námestie

Centrum mesta neponúka žiadne súkromie a zaláskovanej dvojici určite neposkytne miesto ukryté pred zrakmi okoloidúcich. Niektoré páry sa, však, na prvé rande vyberú práve na námestie. „Viem, že prechádzka po námestí nie je žiadne romantické terno, ale zase, v zime sa po malej prechádzke môžeme ísť zohriať do blízkej cukrárne. A v lete má posedenie na lavičke na námestí tiež svoje čaro, nemôžem kočku na prvom rande zatiahnuť niekde do trávy,“ myslí si Viktor (17).

Priehrada

Lučenská priehrada už od dávna patrí medzi miesta, ktoré obľubujú najmä milovníci prírody. Blízky les, voda, ale aj zákutia, ktoré zamilovanú dvojicu ukryjú pred zrakmi zvedavcov. Na tomto mieste už randil nejeden Lučenčan. Práve sem so svojou polovičkou často zájde aj Sebo (16), ktorý býva na neďalekom Rúbanisku. „Máme to na priehradu blízko. Priateľka má psa, takže sem chodíme aj s ním, nech sa vybehá. Je tu ticho a kľud, môžeme sa rozprávať, nikto nás tu neruší. V lete sa tu dá poležať v tráve, myslím, že toto miesto na randenie na kočky zaberá,“ domnieva sa.

Lučenec ako na dlani

Miesto medzi Lučencom a Vidinou na výpadovke nepatrí zrejme k najznámejším miestam na randenie. Práve preto je vraj podľa Tomáša najlepšie na rande, pri ktorom chcete súkromie. „V lete sem chodím na motorke. Najmä, keď chcem nejakú babu ohúriť. Pozná to tu len málokto, takže nás určite pri nejakej puse neprekvapí psíčkar, či bežec. Na prvom rande kočku zlákam na skvelý výhľad na Lučenec a ostatné už príde samo,“ vysvetľuje.

Miesto, kde sa dá zašiť

Kúpele sú len kúsok od mesta, už po krátkej prechádzke sa ocitnete v prírode, ktorá je podľa mladých na randenie najromantickejšia. „Najradšej randím v prírode. Nestojí ma to žiadne peniaze a baby to zvyčajne ocenia. Tvárim sa ako romantik,“ pousmeje sa nad svojou taktikou Radim (17). „Zima je super, lebo keď sme už dlhšie vonku, tak je kočke zima a samozrejme, nastupujem ja ako hrdina, ktorý ju zohreje. No a v lete si nejakú príležitosť na nenápadné dotyky nájdem tiež,“ prezradil a zároveň dodal, že kúpele sú miesto, kde sa dá v lese dobre zašiť.

Rande v prírode môže ovplyvniť aj počasie. Žiadnu krásku nepoteší, keď jej na prvom rande dokonalý účes pokazí dážď. Nenechajte si prekaziť romantické chvíle nepríjemným prekvapením a pred prechádzkou v prírode si kliknite na náš web a pozrite si predpoveď počasia pre Lučenec.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Práca s hlinou bude pre Lučenčanov hračka: Keramikárstvu sa môžu priučiť aj začiatočníci

Aj takéto mená dostali bábätká v lučenskej nemocnici: Bendegúz, Tamia, Tejumola a to nie je ešte všetko!

Najlepší raffista, gúľačka, aj volista: Začiatok roka v Lučenci priniesol prvé úspechy, o čo išlo?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM