Michaela Mozolányová Šport

Tip na víkend: Lučenecká priehrada ožije nadšencami Nordic walkingu

Pri vodnej nádrži Ľadovo ( lučenská priehrada) sa chystá veľký Nordic Walking deň. Prinášame vám kompletný program pripravovaných súťaží a aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Tip na víkend: Lučenecká priehrada ožije nadšencami Nordic walkingu
Zdroj: TASR

V posledných rokoch sa popularite teší na prvý pohľad nenáročné chodenie s paličkami – nordic walking. Ľudia sa mu venujú v horách, ale aj v meste. Práve týmto relatívne mladým športom ožije v sobotu, 21. júna športovo-rekreačná zóna pri vodnej nádrži Ľadovo. Občianske združenie Budúcnosť je zdravý život a mesto Lučenec si na tento deň pripravilo športové podujatie pod názvom Nordic Walking deň v Lučenci.

Program:

1. Nordic walking súťaž v kategóriách:

  • I. Deti od 6 do 10 rokov, trať 1 km. Štart o 9:30 hod.
  • II. Dosrast od 11 do 17 rokov, trať 1 km. Štart 10:00 hod.
  • III. Ženy nad 18 rokov, trať 3 km. Štart o 10:30 hod.
  • IV. Muži nad 18 rokov, trať 3 km. Štart o 10:30 hod.

Prihlásiť sa môžete e-mailom na adrese: info@nordic-walking-sport.sk. V prihláške nezabudnite napísať vaše meno, vek a požiadavku na zapožičanie nordic walking palíc. Prvé tri miesta v každej kategórii budú odmenené vecnými cenami.

2. Nordic waling pre zdravie:

  • Druhá časť programu bude venovaná všetkým, ktorí si chcú nordic walking vyskúšať. „Od 11:30 hod. do 15:30 hod. budú inštruktori a členovia klubu Nordic walking v Lučenci poskytovať odborné poradenstvo a pomoc, ak sa rozhodnete tento šport vyskúšať,“ informuje mesto Lučenec.

Organizátori Nordic walking dňa v Lučenci sľubujú občerstvenie zdarma pre všetkých účastníkov, ktorí absolvujú minimálne kilometrovú trasu :).

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM