Michaela Mozolányová Kultúra

Tip na víkend: V Lučenci sa chystá veľký farmársky deň! Aha, čo všetko vás čaká

Lákavé rodinné podujatie venované farme a všetkému čo s ňou súvisí. Už tento víkend sa Mestská tržnica v Lučenci zmení na jednu veľkú farmu s kopou dobrej zábavy v štýle country. Pozrite, na čo všetko sa môžete tešiť!

Ilustračný obrázok k článku Tip na víkend: V Lučenci sa chystá veľký farmársky deň! Aha, čo všetko vás čaká
Foto: Simona Husaníková / Zdroj: Dnes24.sk

II. Grunt-farmársky deň je názov už druhého ročníka celodenného podujatia venovaného farme a všetkému čo s ňou súvisí. V Mestskej tržnici v Lučenci ho organizujú už v nedeľu 8. júna. Podľa slov spoluorganizátora podujatia Stanislava Spišiaka, sa návštevníci môžu tešiť na bohatý program pre malých aj veľkých, ochutnávku rôznych „fajnôt“ a kultúrny program v štýle country. „Návštevníci oblečení v duchu country a western – klobúky, flanelové košele, rifle, čižmy, kožené vesty a podobne, sú vítaní a najštýlovejší outfit odmeníme vecnou cenou,“ povedal.

Počas dňa budete mať možnosť vidieť farmársky trh, farmárske produkty, ochutnávky a ukážky pečenia nekvaseného chleba a tradičného kváskového chleba, výstavu farmárskych zvierat, ukážku dojenia a strihania oviec s možnosťou si ju aj vyskúšať. Pripravené sú aj atrakcie pre deti, vozenie na bričke a na koni a výstava farmárskej techniky.

Súťaž vo varení držiek – Držková perkeltiáda

Kultúrny program sa bude takisto niesť v štýle country. O dobru náladu sa postará hudobná skupina LCB (Lučenec Country Band). Nebude však chýbať ani súťaž v jazde na elektrickom ródeu a súťaž vo varení držkového perkeltu – Držková Perkeltiáda. „Každý tím dostane 1 kg predvarených, umytých držiek a potrebné množstvo zemiakov od organizátorov zdarma. Tím si zabezpečí kotlanku a kotlík a odovzdá jednu porciu na hodnotenie,“ informoval Stanislav Spišiak. Každý tím však podľa jeho slov bude povinný pohostiť aj návštevníkov, prípadne partiu svojich kamarátov. Zaregistrovať družstvo do súťaže môžete ešte stále mailom na tržnica@lucenec.sk, alebo tel čísle 0905 266 521. Štart súťaže je naplánovaný o 09:00 hod. a vyhlásenie výsledkov o 14:00 hodine. Vstupné na podujatie je symbolické 2 eurá, deti do 10 rokov v sprievode dospelej osoby majú vstup voľný.

Foto: ilustračné

Farmársky deň- Plagát
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM