Boris Macko Kultúra

Tipy na celý týždeň, stačí kliknúť: Výber TOP 8 podujatí v Lučenci a okolí

Chceli by ste nájsť prehľadný zoznam akcií v našom meste a blízkom okolí na jedinom mieste? Prinášame vám rovnú desiatku tipov z redakcie!

Ilustračný obrázok k článku Tipy na celý týždeň, stačí kliknúť: Výber TOP 8 podujatí v Lučenci a okolí
Foto: Boris Macko

POÉZIA KAMENINY

do 16.10. 2016, Bebekova veža, Fiľakovský hrad

Jedinečná možnosť vidieť kameninové a keramické výrobky v malebnom prostredí Fiľakovského hradu. Vystavené výrobky sú majstrovským dielom niekdajšej rožňavskej kameninovej manufaktúry. Exponáty pochádzajú z Baníckeho múzea v Rožňave, Východoslovenského múzea v Košiciach a Gemersko – malohontského múzea v Rimavskej Sobote.

ADVOKÁCIA VČERA A DNES

do 16.10. 2016, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Využite poslednú možnosť a pozrite si jedinečnú výstavu venovanú histórii aj súčasnosti advokácie. Odvíja sa na jednotlivých paneloch, ktoré mapujú jej vývoj od starého Ríma po súčasnosť. V doslovnom preklade je advokát ten, kto je privolaný na pomoc. Výstava ako celok je výsledkom spolupráce Univerzitnej knižnice Bratislava a Slovenskej advokátskej komory.

MALIAR LUČENCA

do 16.10. 2016, Novohradské múzeum a galéria Lučenec

Františka Gyurkovitsa právom spomínajú ako maliara Lučenca a Novohradu. Jeho život a dielo sa neoddeliteľne spája s týmto mestom a jeho okolím. Narodil sa v Budapešti, prevažnú časť svojho života však prežil v Lučenci.

TĚLO NAPOVÍ

12.10. 2016 o 10.00 a 16.00, Novohradská knižnica Lučenec

Beseda s psychoterapeutkou a spisovateľkou Antónii Krzemieňovou. V jej poslednej knihe Tělo napoví píše, ako so svojím telom komunikovať inak.

TVORIVÁ DIELŇA

13.10. 2016 od 14.00 do 17.00, Novohradské osvetové stredisko Lučenec

Ak si chce niekto vyrobiť vkusné tkané záložky do kníh, má jedinečnú príležitosť. Tvorivá dielňa v Novohradskom osvetovom stredisku bude zameraná práve na túto činnosť. Akcia nie je len pre širokú verejnosť, ale aj pre deti. Tie by však mali prísť v doprovode rodičov.

ŠUSTER DRŽ SA SVOJHO KOPYTA

Od 14.10. 2016, Mestské vlastivedné múzeum Fiľakovo

Jedinečná výstava! Spoluorganizátorom je Východoslovenské múzeum v Košiciach, ktoré poskytlo aj exponáty. Kto sa chce dozvedieť viac o svete remeselníkov, nemal by si nechať ujsť túto príležitosť.

JUDO

14.10. 2016 od 15.00 do 17.00, OC Galéria

Z trochu iného súdka je verejný tréning juda. Mladí športovci ukážu, čo v nich je. Pozvaní sú rodičia, ale aj priaznivci bojového športu. Zároveň je tu možnosť prihlásiť svoje dieťa, ktoré sa tak môže pridať k malým bojovníkom.

HLAS NEUTOPÍŠ

15.10. 2016 o 12.00 a 16.00, Polichno, OC Galéria

Druhá časť prezentácií autorskej tvorby na netradičných miestach. Autori predstavia svoje diela v rodisku B. S. Timravy Polichne, v Kamenných vrátach nad Budinou a v obchodnom centre.

Pozrite si jesennú fotogalériu z ulíc Lučenca!

Čítajte tiež:

Jesenné detské lákadlá. TOP 5 októbrových akcií pre malých Lučenčanov

Krása parku a jarmokov zachytená na obrazoch. Spoznajte staré zákutia Lučenca

Foto: ilustračné

FOTO: Jeseň v uliciach Lučenca
20
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM