Eliška Šándorová Rôzne

Tipy na víkend: Jeseň bude rozvoniavať gaštanmi a pečenými dobrotami

Prvý októbrový víkend sa bude niesť vo farbách a chutiach jesene. Voľné dni môžete prežiť na Gaštanových slávnostiach či započúvať sa do tónov organu.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Jeseň bude rozvoniavať gaštanmi a pečenými dobrotami
3
Galéria
Zdroj: TASR

Csemadok – Základná organizácia Lučenec, v spolupráci s Mestom Lučenec, vás srdečne pozývajú na koncert známeho maďarského organistu Xavera Varnusa, ktorý sa uskutoční v priestoroch Synagógy Lučenec.

Na koncerte bude Xaver Varnus prvýkrát na svete hrať spoločne s talentovanými mladými organistami súčasne na troch organoch klasické filmové hity 20. storočia. Nebude ale chýbať ani klasická hudba a samozrejme J.S.BACH… Miesto konania podujatia: Synagóga Lučenec, Adyho 69/7, Lučenec, Dátum začiatku podujatia: 6. Októbra 2017 18:00 h.

Vôňa gaštanov

XVII. ročník – Gaštanové slávnosti mesta Modrý kameň sa rok čo rok tešia väčšiemu záujmu širokej verejnosti. Návštevníci sa majú na čo tešiť. Či už na rôzne súťaže, výstavy, koncert… Preto neváhajte a príďte sa zabaviť v sobotu na gaštanové slávnosti, ktoré sa už tradične konajú každý rok na jeseň. Okoštujete skvelé pochúťky z gaštanov a uvidíte fantáziu šikovných rúk, čo všetko dokážu vyrobiť z gaštanov.

Gaštanové slávnosti Modrý Kameň
3
Galéria
Zdroj: TASR

V sobotu o 10.00 hodine sa uskutoční Prezentačný deň Mikroregiónu Hornohrad. V rámci podujatia bude aj súťaž o najlepšiu hornohradskú klobásu, ktorej vyhodnotenie sa uskutoční o 13.30 h. Miesto: Cinobaňa, námestie.

Vo Fiľakove sa v sobotu o 15:00 hodine začína IX. ročník festivalu „Borvirág“. Miesto: Nám. slobody, ul. Štúrova, ul. Trhová, ul. Podhradská

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM