Rôzne

Tipy na víkend v Lučenci a v okolí: Zažite noc duchov a strašidiel

Posledný októbrový víkend bude halloweensky ladený: Lučenčanov čaká strašidelná noc, spoznať môžete aj jesennú krásu Novohradu.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend v Lučenci a v okolí: Zažite noc duchov a strašidiel
Zdroj: TASR

Noc duchov a strašidiel

Ak ste aj vy podľahli halloweenu a zábave v maskách, príďte v piatok 27. októbra o 18.00 hod do mestského parku. Centrum voľného času pozýva malých i veľkých na skvelú zábavu! Pripravená je tombola, vyhodnotenie masiek, lampiónový sprievod a prekvapenie večera.

Prechádzka jesennou prírodou

OZ Novohrad v spolupráci s mestom Lučenec organizujú 28. októbra tradičnú akciu Prechádzka jesennou prírodou – Objavovanie krás Novohradu na trase Fiľakovský hrad – Ragáč – hrad Hajnáčka.

Odchod je o 9.00 hod. spred MsÚ v Lučenci. Program: 10.00 hod. – návšteva Hradného múzea vo Fiľakove (s odborným výkladom), 12.00 hod. – turistická prechádzka v krásnom prostredí okolia Hajnáčky.

Prvá cesta vedie na Ragáč – vyhasnutá sopka je jednou z najmladších na Slovensku.

Prechádzka pokračuje návštevou hradu Hajnáčka, ktorá je zrúcaninou pôvodného gotického hradu z 13. storočia. Príchod do Lučenca je o 16.00 hod. Doprava a vstup do múzea je zdarma.

Burza kuriozít

Zberateľské a historické predmety z minulých čias všetkých zberateľských odborov, starožitnosti, ale aj predmety z domácností či iné zaujímavosti a kuriozity nájdete v nedeľu 29. októbra v Mestskej knižnici v Lučenci.

Obec Vidiná v zastúpení Ing. Jánom Šupicom, Kultúrna komisia vo Vidinej, MŠ vo Vidinej, Miestny odbor Matice slovneskej vo Vidinej pozýva seniorov na posedenie pri príležitosti Mesiaca úcty k starším.

V kultúrnom programe pri príležitosti 25. výročia FS Škorec sa predstavia detičky z materskej školy, detský folklórny súbor Konôpka, heligónkár Ondrej Čiešok a „škorčatá“, FS Škorec. Program sa začína v sobotu 28. októbra 2017 o 16:00 hod. Sprievodný program: Výstava od ľanu po plátno, výstava krojov.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM