Boris Macko Iné športy

Tour Petra Sagana aj tento rok! Možno privítame aj nášho svetového cyklistu

Peter Sagan opäť ukázal, že s ním stále treba počítať v svetovej cyklistickej špičke. Potešiteľné je, že je tu šanca stretnúť ho aj v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Tour Petra Sagana aj tento rok! Možno privítame aj nášho svetového cyklistu
17
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenský cyklistický majster sveta Peter Sagan sa na začiatku sezóny zviditeľnil v Belgicku. Dobrou správou je, že už o pár týždňov by sa mohol objaviť aj v Lučenci na Tour Petra Sagana, kde budeme mať svoje želiezka v ohni.

Prestížna súťaž, ktorá nesie meno najslávnejšieho slovenského cyklistu zavíta do Lučenca opäť po roku. Detskú Tour Petra Sagana organizuje jeho mládežnícky tréner Peter Zánický. Počas premiérového ročníka v našom meste ho domáci príjemne prekvapili natoľko, že aj v tomto roku dal pri organizovaní prvej etapy organizátorom voľné ruky.

„Viem, že ľudia sú asi najviac zvedaví, či príde aj Peťo Sagan. Zatiaľ nevieme, šanca tu stále je. Ale je ťažké definitívne sľúbiť, že sa ukáže, lebo to nie je v našich rukách. No vždy príde niekto z jeho rodiny a užšieho okruhu,“ povedal Štefan Nagy z NovoCK Trial Lučenec, ktorý je spoluorganizátorom pretekov spolu so Základnou školou M. R. Štefánika a Mestom Lučenec.

Oproti minulému roku chcú trialisti spolu s bývalým Saganovým trénerom trať vylepšiť. jJednak sériou technických prekážok a po technickej stránke čipmi umiestnenými v štartovacích číslach. Lučenecká etapa Tour Petra Sagana odštartuje 1. apríla v Mestskom parku. „Môžem všetkých ubezpečiť, že nejde o 1. apríl, ale skutočný termín pretekov. Dúfam, že príde čo najviac divákov a aj počasie nám bude priaznivo naklonené,“ dodal s úsmevom Štefan Nagy.

Pozrite si vo fotogalérii úspechy nášho trialistu Marka Nagya!

foto: ilustračné

Malý Lučenčan vyhral v triale aj svetové a európske poháre
17
Galéria
Zdroj: NovoCK TRIAL Lučenec
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM