Stanislav Černák Krimi

Tragédia: Pri autobusovej zastávke nabúralo auto do chodkyne, na mieste zomrela

Ľudský život vyhasol pri tragickej dopravnej nehode, ku ktorej došlo pri autobusovej zastávke. Mladíkovi (18) za volantom vošla podľa polície chodkyňa (†39) do jazdnej dráhy, čo sa jej stalo osudným...

Ilustračný obrázok k článku Tragédia: Pri autobusovej zastávke nabúralo auto do chodkyne, na mieste zomrela
Zdroj: TASR

K tragickej dopravnej nehode došlo v stredu v neskorých večerných hodinách v katastri obce Látky v Detvianskom okrese. Osobné auto pri zastávke autobusov zrazilo chodkyňu.

Zomrela na mieste

„K dopravnej nehode došlo tak, že 18-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo v smere od Látok do Detvianskej Huty, pričom za Látkami pri autobusovej zastávke mimo priechodu pre chodcov z ľavej strany na pravú pred jeho vozidlom prebehol chodec v tmavom oblečení. Na čo vodič zareagoval znížením rýchlosti a v strede vozovky na stredovej deliacej čiare zbadal stáť ďalšiu chodkyňu v tmavom oblečení bez reflexných prvkov, ktorá mu tesne pred vozidlom vošla do jeho jazdnej dráhy, pričom došlo k zrážke chodkyne,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Ako ďalej uviedla Vašková, 39-ročná chodkyňa utrpela pri tejto dopravnej nehode ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahla. Požitie alkoholu u vodiča zistené nebolo. Prípadné požitie alkoholu u chodkyne bude zisťované pri súdnej pitve.

Odporučenie pre chodcov a cyklistov

„Chodci majú povinnosť používať reflexné prvky za zníženej viditeľnosti na cestách mimo obce. Chceme však vyzvať všetkých chodcov, ale aj cyklistov, aby používali reflexné prvky na oblečení aj v obci, dôležité je, aby vás na cestách bolo vidieť. Rovnako aby prechádzali cez cestu na miestach na to určených,“ odporučila na záver Vašková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM