Rastislav Búgel Krimi

Tragédia pri predchádzaní auta na ceste: Vodič (45) prudký náraz neprežil, FOTO

Predchádzanie auta na rovnom úseku sa stalo osudným pre 45-ročného vodiča. Ten vrazil do protiidúceho vozidla a s autom skončil v priekope.

Ilustračný obrázok k článku Tragédia pri predchádzaní auta na ceste: Vodič (45) prudký náraz neprežil, FOTO
4
Galéria

Polícia v Lučenci vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala v utorok 29.novembra o 19.15 hodine, pri obci Vidiná. “Zo zavinenia nehody je dôvodne podozrivý 45-ročný vodič osobného motorového vozidla Alfa Romeo z Vidinej,“ informuje banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová a zároveň opisuje priebeh tragických udalostí: “Vozidlo viedol po ceste 1/16 v smere od Zvolena na Lučenec, kde na rovnom prehľadnom úseku cesty v mieste, kde je to zakázané zvislým dopravným značením ako aj pozdĺžnou plnou čiarou, predchádzal pred sebou idúce nákladné motorové vozidlo. Pri zaraďovaní sa pred toto vozidlo ohrozil ostatných účastníkov cestnej premávky. Po tom čo sa zaraďoval pred predchádzané vozidlo dostal šmyk, prešiel do protismernej časti vozovky, kde sa zrazil s oproti idúcim osobným motorovým vozidlom Peugeot 405, ktoré viedla 18-ročná vodička z Málinca v smere od Lučenca na Zvolen.“

Ako informuje polícia, zrážke mladá vodička nedokázala zabrániť aj napriek brzdeniu. Po zrážke malo auto Alfa Romeo odhodiť do priekopy vľavo v smere svojej jazdy. “Vodič vozidla Alfa Romeo utrpel pri nehode mnohopočetné zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Vodička vo vozidle Peugeot 405, podľa predbežnej lekárskej správy, utrpela zranenia ktoré si vyžiadajú dobu liečenia a práceneschopnosti 10 až 14 dní. 47-ročná spolujazdkyňa z Málinca, na prednom sedadle, utrpela ťažké zranenia, ktoré si vyžiadajú dobu liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní. U nebohého vodiča bude požitie alkoholických nápojov zisťované pri súdnej pitve. U vodičky Peugeotu alkohol zistený nebol,“ informuje Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. Škoda na vozidlách je odhadnutá na 6-tisíc eur. Dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania, a podľa polície bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy.

Vodič (45) prudký náraz neprežil
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM