Kristína Kožiaková Krimi Krimi

Traja Lučenčania majú na krku závažné obvinenie: Plán im takmer vyšiel, nebyť tohto momentu... FOTO

Mišo (28), László (29) a Jano (35) sa podľa policjanej správe dohodli na spoločnom postupe. Plán im vyšiel, až na jednu maličkosť...

Ilustračný obrázok k článku Traja Lučenčania majú na krku závažné obvinenie: Plán im takmer vyšiel, nebyť tohto momentu... FOTO
Zdroj: Policajný zbor SR

Krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová informovala, že poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Dolnej Strehovej obvinil troch mužov z Lučenca z prečinu pytliactva spáchaného formou spolupáchateľstva.

„V stredu (20.4.) okolo 22.30 hodine v osade Prieloh, v katastri obce Dolná Strehová, obvinení muži (28-ročný Michal, 29-ročný László a 35-ročný Ján) po predchádzajúcej vzájomnej dohode spoločne neoprávnene zasiahli do výkonu práva poľovníctva tým, že bez povolenia ulovili diviaka,“ konretizuje Petrovičová.

Ako sme sa dozvedeli ďalej išlo o kanca vo veku okolo 3 rokov, ktorý vážil približne 100 kg.

„Obvinený Ján, ktorý je držiteľom zbrojného preukazu, strieľal zo zadného sedadla odstaveného motorového vozidla a strelou z guľovnice zasiahol voľne pasúceho sa diviaka. Usmrtením zveri bola poľovníckemu združeniu v Dolnej Strehovej spôsobená škoda, ktorá bola predbežne vyčíslená na 600 eur,“ prezradila pre náš portál hovorkyňa.

Polícia ďalej uvádza, že páchatelia boli krátko po čine zastavení policajnou hliadkou, ktorá pri kontrole vozidla zistila, že sa v aute nachádza nelegálne ulovená zver.

„Muži boli zadržaní a po vykonaní procesných úkonov boli prepustení na slobodu. V prípade dokázania viny hrozí 28-ročnému Michalovi a 29-ročnému Lászlóvi trest odňatia slobody až na 2 roky, 35-ročnému Jánovi trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky,“ dodala na záver Petrovičová.

Nelegálna poľovačka na diviaka: Lučenčanom hrozí trest až na 3 roky
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM