Aktualizované Eliška Šándorová Správy

Tretí protestný piatok: Lučenčania sa stretli na zhromaždení, podpisovali aj petíciu

Hoci sa iniciatíva organizátorov Za slušné Slovensko "pretrhla" tretím protestom v hlavnom meste, krajské a menšie mestá pokračovali v organizácii. Rovnako Lučenec.

Ilustračný obrázok k článku Tretí protestný piatok: Lučenčania sa stretli na zhromaždení, podpisovali aj petíciu
Zdroj: Ivan Novodomsky

Protestné zhromaždenie v Lučenci pokračuje aj v piatok 23. marca. Stretnutie sa začalo o 17.00 hod. pred Divadlom B. S. Timravy. Organizátori v Bratislave zhromaždenie zrušili, pretože chcú dať šancu novej vláde. V mnohých mestách v protestných akciách pokračujú.

„Lučeneckí organizátori považujú rozhodnutie organizátorov pochodov a zhromaždení v Bratislave za slobodné a občiansky zodpovedné. Rozumieme ich presvedčeniu že po menovaní novej vlády sa diskusia presúva do parlamentu,“ uviedol sa sociálnej sieti Krasimír Damjanov, ktorý mal v Lučenci pod palcom predchádzajúce zhromaždenia. Zároveň vyzýval ľudí k slobode, zodpovednosti, odvahe, hľadaniu pravdy a spravodlivosti.

Účasť Lučenčanov na protestoch nepoľavila. Kým na prvom ich zrejme aj kvôli zlému počasiu prišlo na námestie približne 300, na druhom o dve stovky viac.

Dnešný, tretí protest, bol podľa Damjanova pokojný. „Ľudia boli vnímaví a milí. Podpisovala sa petícia za vyhlásenie referenda o predčasných voľbách. Zaznelo vyhlásenie organizátorov zhromaždení Za slušné Slovensko,“ uviedol pre portál Damjanov. Podľa ich odhadov prišlo 300 občanov.

Lučenec za slušné Slovensko  23. marec
2
Galéria
Zdroj: Ivan Novodomsky
Lučenecký protest 9. marca
8
Galéria
Zdroj: Lučenec za slušné Slovensko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM