Eliška Šándorová Krimi

Troch chlapcov, po ktorých pátrala polícia, našli vo Viedni. Na rováši majú vlámanie

Troch chlapcov z obce Fiľakovské Kováče, ktorých hľadala polícia, vypátrali vo Viedni. Prípad mal ale prekvapivú dohru. Aby sa do Rakúska dostali, vylúpili pohostinstvo!

Ilustračný obrázok k článku Troch chlapcov, po ktorých pátrala polícia, našli vo Viedni. Na rováši majú vlámanie
Zdroj: TASR

Pátranie po chlapcoch polícia zverejnila ešte v stredu 25. apríla. Sebastián Kökeny, Manuel Segeč a Leopold Kevin Segeč odišli v nedeľu 22. apríla vo večerných hodinách do dediny za kamarátmi a od uvedenej doby sa zdržiavali na neznámom mieste.

Ako informovala banskobystrická policajná krajská hovorkyňa Mária Faltániová, chlapci boli umiestnení do zariadenia pre mladistvých, odkiaľ si ich vo štvrtok 26. apríla prevzali rodičia. Chytili ich policajti vo Viedni.

Peniaze na cestu ukradli

Policajtom sa trojica priznala, výlet k našim susedom si naplánovali. Peniaze na cestu im chýbali a tak sa rozhodli, že sa vlámu do miestneho pohostinstva v obci odkiaľ ukradli približne 200 eur.

Ako informoval portál noviny.sk, s touto hotovosťou sa pešo vybrali na železničnú stanicu do Fiľakova. A o pár hodín neskôr sa už túlali ulicami Viedne.

Vraj ich uniesli

Prespali v parku, na druhý deň ale skončili v rukách policajtov. Muži v civile ich mali odviezť na policajnú stanicu v čiernom aute. To bol vraj dôvod, prečo si najskôr mysleli, že ich uniesli.

Svojim príbuzným to tvrdili ešte aj v stredu večer, keď už boli umiestnení v krízovom centre. A toto bol dôvod, prečo klamali. „Z celého preverovania tohto prípadu vyplýva záver, že informácia o únose týchto chlapcov bola z ich strany vymyslená,“ informovala k prípadu hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Kováčiková pre noviny.sk.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM