Michaela Mozolányová Samospráva

U nás Komenského ulica, u susedov skoro celé mesto: Krtíšania sa pustili do rekonštrukcií ciest vo veľkom!

Vo Veľkom Krtíši obnovujú cesty, ide o najväčšiu investíciu svojho druhu v histórii mesta. Samospráva vo svojom rozpočte vyčlenila na túto obnovu 600 tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku U nás Komenského ulica, u susedov skoro celé mesto: Krtíšania sa pustili do rekonštrukcií ciest vo veľkom!
Zdroj: TASR

Mesto Veľký Krtíš v týchto dňoch finišuje s prvou etapou rozsiahlych obnov a rekonštrukcií miestnych komunikácií, parkovísk a chodníkov. V histórii mesta ide o najväčšiu investíciu svojho druhu. Ako uviedla hovorkyňa tamojšieho mestského úradu Erika Grega, samospráva vo svojom rozpočte vyčlenila na túto obnovu 600.000 eur. „Na základe schváleného plánu sa začalo s prvou etapou v polovici júna. Práce prebiehajú v rámci celého mesta. Vyberali sa tie úseky, ktoré si rekonštrukciu už nevyhnutne vyžadovali a zároveň sú najfrekventova­nejšie," priblížila.

Práce budú pokračovať druhou etapou

Opravili sa už povrchy na uliciach B. Němcovej, Píseckej, Poľnej, Baníckej, či Pálovického ceste. Asfaltovali sa chodníky na uliciach Venevskej, P. O. Hviezdoslava, Ľ. Štúra, Nemocničná, J. Kráľa, Poľnej, Píseckej, Železničnej, ako aj chodník na cintoríne. Práce budú pokračovať druhou etapou, ktorá sa začne v auguste.

Vedenie mesta predpokladá, že celkovo sa zrekonštruuje 26,700 metrov miestnych komunikácií a parkovísk a 9000 metrov chodníkov. Súčasne mesto zrealizuje opravu nefunkčných dažďových vpustov, výškovú úpravu kanalizačných šácht a lokálne vysprávky výtlkov miestnych komunikácií.

Mesto Lučenec stále pokračuje v rozsiahlej rekonštrukcii ulíc Komenského, Adyho a Dr. Vodu. Podľa predpokladov samosprávy má celková rekonštrukcia ulice, ktorá si zaslúži viac stáť 465.000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM