Jakub Forgács Kultúra

Unikátny festival vo Fiľakove. Prinesie pouličné, chodúľové aj improvizované divadlo

Milovníci divadelného umenia si onedlho prídu na svoje. Na jedinečnom festivale sa k slovu dostane 17 predstavení. Na čo všetko sa môžete tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Unikátny festival vo Fiľakove. Prinesie pouličné, chodúľové aj improvizované divadlo
Zdroj: Divadlo Zelienka

Pouličné divadlo, komorné predstavenie, chodúľové a bábkové divadlo, komédia, rozprávka či improvizované predstavenie čaká na návštevníkov štvrtého ročníka Jesenného medzinárodného divadelného festivalu, ktorý sa v septembri až novembri koná vo Fiľakove v okrese Lučenec. Ako informovala Andrea Illés Kósik, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska, ktoré festival organizuje, v tomto roku je pre záujemcov pripravených deväť popoludňajších a večerných predstavení, ako aj osem mládežníckych predstavení.

„Keďže si svet v tomto roku pripomína výročie jedného z najväčších divadelníkov, Williama Shakespeara, na festivale budú sprostredkované divákom až tri jeho predstavenia. V ponuke sa tak objaví napríklad shakespearovská Komédia omylov, ktorú diváci uvidia 5. novembra v podaní košického divadla Thália,“ uviedla Illés Kósik.

Dodala, že počas festivalu bude divákom predstavená tiež komédia Hlava medúzy v podaní lučeneckého Divadla Jozefa Karmána, ktoré na tohtoročných Jókaiho dňoch získalo špeciálnu cenu za najvtipnejšie predstavenie. „Ďalej je pre divákov pripravené komorné predstavenie fiľakovského divadla Zsákszínház Dievča v pulóvri či predstavenie Rebel v podaní fiľakovského divadla Apropó. Vďaka spolupráci s Novohradským osvetovým strediskom príde na festival opätovne aj divadlo Na Tahu z Českej republiky, tentoraz s predstavením Hej, Slované,“ zakončila riaditeľka.

Čítajte tiež:

Najlepšie čo prináša nadchádzajúci víkend. TOP 9 akcií v Lučenci a okolí

Maľovaný spev rodnej zeme v Lučenci. Videli ste už naivné umenie z Kovačice?

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM