Michaela Mozolányová Rôzne

Úspech mladých gastronómov z Lučenca: S týmito špecialitami dostali porotu!

V Lučenci nám vyrastajú špičkoví budúci šéfkuchári, cukrári i barmani. Na celoslovenskej súťaži gastronomických škôl pozbierali žiaci SOŠ hotelových služieb a dopravy v Lučenci hneď niekoľko krásnych umiestnení.

Ilustračný obrázok k článku Úspech mladých gastronómov z Lučenca: S týmito špecialitami dostali porotu!
Zdroj: Dnes24.sk

Na veľtrhu Danubius Gastro si svoje sily opäť zmerali tí najtalentovanejší študenti gastronomických škôl a učilíšť z celého Slovenska. Ich schopnosti v rámci Kuchárskeho päťboja preverili individuálne disciplíny, ale aj tímová práca pri hostení návštevníkov vlastnými špecialitami.

V súťaži kuchárov obsadil tretie miesto Milan Leng, žiak tretieho ročníka SOŠ hotelových služieb a dopravy v Lučenci, za prípravu bravčovej panenky v šunke na hubovom kréme s koňakom, mäsovo – gaštanovej štrúdle, pečených zemiakov s restovanou červenou cibuľou a zeleninou „brunois“ na masle s vínom.

V kategórii cukrárov ušlo víťazstvo o jednu priečku žiačke tretieho ročníka takisto zo SOŠ hotelových služieb a dopravy v Lučenci Nikolete Válovčanovej. Tá sa v kategórii cukrárov umiestnila na krásnom druhom mieste za náročnú prípravu gaštanového dezertu priamo pred hosťom.

Kategóriu barmanov zastupovala aj žiačka Hotelovej akadémie v Lučenci, Patrícia Berkyová. Za miešaný nápoj strawberry smoothe sa v súťaži barmanov umiestnila na treťom mieste.

„Sme veľmi radi, že pre mladých gastronómov existuje takáto príležitosť ukázať svoje schopnosti, inšpirovať sa nápadmi ostatných, či vyskúšať si svoju budúcu prácu naostro priamo v teréne. Zároveň im ako skúsenejší profesionáli môžeme odovzdať užitočné tipy a rady, ktoré im pomôžu posunúť sa vo svojom obore ešte ďalej,“ povedal o súťaži jeden z porotcov Vojto Artz.

Foto: Tomáš Medgyesi, Karin Janišová

Danubius Gastro
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM