Ľubomíra Karmanová Správy

V knižnici vystavili obrazy domácej autorky: Abstraktné diela Anny Černákovej ovplyvnilo prelomové obdobie v jej živote

Obrazy domácej autorky Anny Černákovej vystavili v priestoroch Knižnice v Hnúšti. Obrazy zachytávajú aj prelomové obdobie autorky, ktoré značne ovplyvnilo jej tvorbu.

Ilustračný obrázok k článku V knižnici vystavili obrazy domácej autorky: Abstraktné diela Anny Černákovej ovplyvnilo prelomové obdobie v jej živote
Zdroj: TASR

Výstavu, ktorá približuje tvorbu výtvarníčky Anny Černákovej, otvorili v stredu 11. novembra v priestoroch Knižnice profesora Pasiara v Hnúšti (okres Rimavská Sobota). Ako informovala Diana Vojenčiaková, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska, pod ktoré knižnica organizačne patrí, 15 vystavených obrazov si návštevníci môžu prezrieť do 11. decembra.

„Diela pochádzajú predovšetkým z čias autorkiných štúdií. Ide o obrazy s abstraktnou tematikou,“ priblížila Vojenčiaková s tým, že prelomom v tvorbe Černákovej bolo obdobie, keď sa stala matkou. „Vtedy začala do svojich obrazov pridávať viac farebnosti a jej diela z týchto čias sú celkovo pestrejšie,“ dodala.

Anna Černáková vyštudovala odbor filozofia – výtvarná výchova na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Jeden rok pôsobila v Púchove, kde na strednej škole učila mladých módnych návrhárov. V roku 2003 sa vrátila do rodnej Hnúšte a odvtedy pôsobí na Základnej umeleckej škole.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM