Boris Macko Samospráva

V Lučenci chcú hlasovať bezdrôtovo. Na čo sa použijú desaťtisíce eur?

Mesto odkleplo nemalé peniaze na nákup novej techniky. Pozrite, do čoho sa rozhodli investovať poslanci a koľko to bude stáť Lučenec!

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci chcú hlasovať bezdrôtovo. Na čo sa použijú desaťtisíce eur?
Foto: Boris Macko

Lučeneckí poslanci na utorkovom zastupiteľstve odklepli nákup nového bezdrôtového zariadenia. Bude stáť zhruba 25 000 eur.

Ďalšie tri tisícky treba na vybavenie obradnej siene v priestoroch zrekonštruovanej radnice. „Súčasťou nákupu nového zariadenia bude aj hľadanie možnosti predať doterajší hlasovací systém dodávateľovi nového,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. Dodala, že nákup nového hlasovacieho zariadenia bol potrebný aj preto, lebo doterajšie je v zasadačke budovy Okresného úradu, kde sa v súčasnosti konajú zasadnutia mestského zastupiteľstva.

Hlasovací systém má zahŕňať nové wifi zariadenie v komfortnej verzii, teda každý poslanec bude mať jeden modul s mikrofónom a príslušenstvom hlasovacia a konferenčná časť budú spojené do jedného celku. Zahrnuté sú v ňom aj tri sady bezdrôtových mikrofónov plus wifi projektor a financie na software, jeho údržbu a prvotnú inštaláciu.

Čítajte tiež:

Lučenecká plaváreň už mesiace nefunguje. Ako vyzerá jej ďalší osud?

Minister školstva má namierené do Lučenca. Pri akej príležitosti sa ukáže?

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM