Boris Macko Samospráva

V Lučenci sa plánuje výstavba novej plavárne. Kde a kedy by mohla vyrásť?

Krytá plaváreň je v našom meste kapitola sama o sebe. O tom, že Lučenec potrebuje novú, niet pochýb. Možno sa dočkáme už onedlho!

Ilustračný obrázok k článku V Lučenci sa plánuje výstavba novej plavárne. Kde a kedy by mohla vyrásť?
10
Galéria
Foto: Viktória Botošová

Ak si chcú v súčasnosti Lučenčania zaplávať, musia ísť do okolitých miest. Smutným paradoxom pritom je, že mesto krytú plaváreň má, ale kvôli zlému technickému stavu niekoľko mesiacov nefunguje. Zdá sa, že jedinou možnosťou je postaviť novú. Ale kedy a kde?

Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Radnica uvažuje o tom, že by stavbu realizovala s pomocou akčného plánu rozvoja okresu Lučenec. „Nová plaváreň má stáť na Športovej ulici, kde je futbalový aj hokejový štadión. Lokalita sa upresní podľa projektovej dokumentácie, ktorá sa má spracovať,“ informovala hovorkyňa mesta Lučenec Michaela Hrnčiarová.

Práve od projektu sa odvíja nielen presné miesto, kde bude nová plaváreň stáť, ale aj predpokladané náklady. Mohlo by to byť už tento rok. „O ďalších podrobnostiach, nákladoch a miere spolufinancovania budeme informovať po dokončení projektovej dokumentácie,“ dodala hovorkyňa. Hoci je plaváreň kvôli zlému technickému stavu nevyužitá, mesto stojí jej údržba spolu so splácaním úveru na rekonštrukciu desaťtisíce eur.

Pozrite si nevyužívanú lučeneckú plaváreň v priloženej fotogalérii!

Foto: ilustračné

Krytá plaváreň v Lučenci je na predaj
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM